ОСТАННІ НОВИНИ

У Маріуполі школярка вистрибнула з вікна багатоповерхівки, виконуючи завдання квесту

|

У Маріуполі 16-річна дівчина вистрибнула з 13-го поверху будинку, вирішивши покінчити життя самогубством. Проводяться слідчі дії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передає Львівський портал.

самогубство

Вчора до чергової частини Центрального відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки, що вона біля свого будинку виявила труп жінки.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці встановили, що загибла – мешканка Маріуполя, 2000 року народження. Оглядаючи місце трагедії, в особистих речах дівчини правоохоронці знайшли блокнот з записами суїциїдального характеру.

В ході опитування батьків та друзів загиблої було з’ясовано, що вона була замкнутою та сором’язливою дівчиною, неодноразово виказувала наміри покінчити життя самогубством.

Окрім того, друзі дівчини розповіли поліцейським, що вона була підписана на групу в соціальній мережі, де користувачі виконували різні завдання модератора, нібито у рамках квесту. Так, підлітки розповіли, що, за словами загиблої, їй дуже подобалася ця група, щодня там з’являлися нові завдання. Серед них – протримати руку над вогнем протягом кількох секунд, а потім проколоти обпечене місце голкою. Згідно з записами у соціальній мережі, її останнім завданням було зістрибнути з багатоповерхівки. Також підлітки розповіли, що дівчина приходила на заняття до навчального закладу з порізами на руках.

За словами свідків, незадовго до смерті у соціальній мережі вона залишила записи суїциїдального характеру та прикріпила фото з багатоповерхівки.

Поліцейські перевіряють всі можливі варіанти її загибелі, встановлюють свідків. Паралельно правоохоронці з’ясовують, що робили батько та матір загиблої, її близькі, аби допомогти їй та попередити трагедію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального Кодексу України з приміткою «Самогубство». Слідчі дії тривають.

Поліція закликає людей не залишатися байдужими, звертати увагу на моральний стан своїх близьких, особливо підлітків, прислуховуватися до них та не відмахуватися від їхніх проблем. Особливо це стосується батьків дітей, їхніх викладачів та друзів, які своєю уважністю та турботою можуть допомогти дитини подолати складні етапи у житті та, у разі необхідності, своєчасно звернутися за допомогою до спеціалістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *