ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам’ять композитора Михайла Вербицького

|

Сьогодні, 7 грудня, у Львові вшанували 146-річчя від дня смерті автора мелодії  Державного гімну України Михайла Вербицького. На території Львівської середньої загальноосвітньої школи № 3, поблизу пам’ятника композитора, який встановили минулого року, відбулось віче, передає кореспондент Львівського порталу.

dsc_7737

Вшанування розпочалося з виступів учнів загальноосвітньої школи № 3 та зі спільного виконання   Державного Гімну України.

dsc_7740

«Сьогодні ми відзначаємо день пам’яті отця Михайла Вербицького – великого українця, духівника, композитора державного гімну України. Треба сказати, що ми львів’яни горді з того, що молодий Михайло Вербицький ходив по наших вулицях. Ця людина була також унікальна в тому, що він писав музику він ще і навчав музики. Тому ми прийшли сьогодні до пам’ятника, що віддати шану цій великій людині. Адже, саме він є творцем музики основної пісні України », – розповіла вона історик Світлана Кучергіна.

dsc_7750

За словами директора середньої загальноосвітньої школи № 3 Світлани Уралової, Михайло Вербицький є визначною людиною, про яку кожен українець повинен пам’ятати.

«Ми дуже раді, що такий поважний пам’ятник може знаходитись  саме на майданчику нашої школи. І тепер це поважне місце для кожного учня та дорослого школи. Тому що Михайло Вербицький є дуже важлива людина для нашої держави і для виховання підростаючого покоління. Щороку ми з учнями вшановуємо пам’ять цієї великої людини», -зазначила вона.

dsc_7730

dsc_7746

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *