ОСТАННІ НОВИНИ

«Місто, що надихає». Львів відсвяткує першу річницю здобуття титулу європейської столиці книги

|

У неділю Львів святкуватиме першу річницю здобуття титулу – Місто літератури ЮНЕСКО. Це перше місто в Україні, що увійшло до Мережі креативних міст світу та долучилося до кластеру «Література», який сьогодні налічує 22 міста з усього світу. Із цієї нагоди запрошуємо львів’ян та гостей міста відзначити першу річницю Львова як Міста літератури та учасника  Мережі креативних міст ЮНЕСКО на літературному фестивалі «Місто, що надихає». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

forum-vidavtsiv

 

Триватиме захід протягом 9-10 грудня у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича.

1

В межах фестивалю на гостей чекатимуть літературні зустрічі, театральні дійства, насичена дитяча програма, дискусійні та освітні майданчики. Вхід на всі заходи фестивалю вільний (участь у тренінгах майданчику “Територія креативного мислення” вимагає попередньої реєстрації).

2

На відкритті фестивалю буде запрезентовано нову літературну премію міста, а також відбудеться нагородження кращих працівників культурної сфери Львова  2016 року.

Паралельно працюватимуть такі майданчики:

«Територія натхнення». Гостями літературного майданчику “Міста, що надихає” будуть:

-Юрій Винничук, Василь Габор, Мар’яна Савка, Юрко Прохасько, Остап Сливинський, Галина Вдовиченко, Гася Шиян, які презентуватимуть художньо-історично-туристичний  путівник про Львів як літературне місто

-Оксана Дарморіз із презентацією результатів дослідницького проекту «Літературні імена: відновлення пам’яті», «Персоналії … без порохів»:  літературне обличчя міста у постатях, їхніх життєвих історіях, літературних сторінках та дискусіях сьогодення”

-”Гільдія молодих літераторів Львова” – молоді та натхненні читатимуть свої тексти

«Територія креативного мислення». Освітньо-проектний майданчик для працівників культурної сфери (музейних та бібліотечних працівників, культурних менеджерів і не тільки), що включатиме:

-дискусійні майданчики, освітні ініціативи та презентацію додаткових    грантових та логістичних можливостей для культурних менеджерів різних спеціалізацій

-презентацію і обговорення навкололітературних проектів (“Література в дії”, “Їздець” та інші)

-тренінги зі стратегування культурних проектів, PR  та комунікації, а також аналіз помилок та історій успіху

«Територія драматургії». Художнє слово, втілене у пластиці різних за стилем і меседжами театральних колективів, що представлять:

-вистави для найменших: «Принцеса, яка не вміла читати» (Театр-студія «Під мостом»), «Неслухняне кошеня» (Ляльковий театр для малюків)

-постановки неймовірних “бібліотечних” театрів: «Маленького принца» (Театр тіней “Світлячки) та “Повчальні історії” (за участі лялькового театру “Левеня”)

-інклюзивний перформанс із замкненими очима «Вихід із темряви» (за мотивами перекладу Івана Франка міфу про Деметру та Персефону)

-інклюзивну виставу “Не Без Не” від проекту «Пара-Тет» (за поезією Назара Гончара)

-та навіть “Зачаровану Десну” О.Довженка у виконанні студентів-акторів.

«Територія гри в літературу». Дитяча програма, в межах якої на дітей віком від 3 років  чекають:

-численні майстер-класи (зокрема, каліграфія і малювання на папері, костюмовані театральні імпровізації та сміливі літературні експерименти, заглиблення в екзотичні культури й інші шаленства)

-зустрічі з письменниками та іншими книготворцями

-казкотерапія

-інтерактивна гра «Креативний щоденник»  та ще багато-багато цікавого.

Фестиваль завершиться яскравою концертною програмою «Франко без порохів» у рамках відзначення ювілейного року Івана Франка (до 160-річчя від дня народження (28 травня 1856 р.) та до 100-річчя від дня смерті (27 серпня 1916 р.) У програмі: «Пашко BAND», «Абу-Касимові капці», «ГИЧ Оркестр». У рамах концерту відбудеться презентація проекту «Під маркою Івана Яковича» від «ГИЧ Оркестр» спільно із Офісом «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО».

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *