ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині майже 600 тисячам пенсіонерам підвищять пенсію

|

В Україні з 1 грудня 2016 року мінімальний прожитковий мінімум збільшився на 117 гривень, і тепер  становить 1 247 гривень . Про це сьогодні, 2 грудня, під час прес-конференції розповіла заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова, передає кореспондент Львівського порталу.

гроші

За її словами, відповідно до закону у пенсійних фондах з 1 грудня цього року почали проводити перерахунки пенсій.

«З 1 грудня цього року змінені соціальні стандарти, і тепер прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність, зріс із 1 130 гривень до 1 247 гривень. На підставі цього будуть проводитися перерахунки пенсій. Будуть змінуватися мінімальні розміри пенсії непрацюючим пенсіонерам, надбавки за понаднормовий стаж роботи, мінімальні розміри пенсії шахтарям, мінімальний розмір пенсії по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС тощо», – розповіла вона.

Також вона додала, що на обліку у пенсійних фондах області знаходяться більше ніж 700 тисяч пенсіонерів. Загалом в області буде перераховано пенсію 578,5 тисячам осіб. Не будуть перераховувати пенсії пенсіонерам, які працюють, дітям війни та додаткові пенсії учасникам аварій та потерпілим від Чорнобильської катастрофи.

У зв’язку з проведеним перерахунком середній розмір пенсії збільшився на 85 гривень і становить 1 721 грн, а от максимальний розмір залишився незмінним: 10 тисяч 740 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *