ОСТАННІ НОВИНИ

Пікет під Ратушею: протестувальникам пообіцяли не розглядати «сміттєве» питання

|

Сьогодні, 1 грудня, стіни Львівської міської ради пікетують місцеві мешканці Левандівки, Рясне, Білогорщі з вимогою не виділяти ЛКП «Львівспецкомунтранс» 1 гектара землі на вул. Шевченка, 327-г. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

2

Так, мітингувальники просять депутатів не розглядати питання  Про надання ЛКП “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“ дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 327-г, оскільки вважають, що на цій території підприємство влаштує «Грибовичі-2».

Водночас депутати міськради Михайло Дідух та Ігор Телішевський переконують громаду, що питання сьогодні не буде розглядатися.

«Ми запрошуємо на сесійне засідання керівника ЛКП «Львівспецкомунтранс», аби він розповів нам, де діваютьcя кошти. У порядку денному пленарного засідання ми не бачимо його звіту, але під номером 29 знову ж таки йде питання по «Львівспецкомунтрансу», але вже не 10 га, а 1 га», – заявив М. Дідух.

«Учора на колегії ми вирішили, що сьогодні перенесемо це питання», – доповнив колегу І. Телішевський.

Водночас керівник адміністрації міського голови Євген Бойко підтвердив , що питання про виділення землі «Львівспецкомунтрансу» сьогодні розглядати не будуть, а перенесуть його до обговорення.

Нагадаємо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У мерії в той час переконують, що ніякого сміттєзвалища в межах міста розміщувати не планується. А у порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки “Львівспецкомунтранс”.

Наразі мітингувальники зайшли усередину міської ради та чекають рішення депутатів.

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *