ОСТАННІ НОВИНИ

На полігоні заговорили «Гвоздики»

|

Впродовж вже майже місяця курсанти випускного курсу факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ на практиці закріплюють набуті у пункті постійної дислокації теоретичні знання. Про це повідомляє медіа-група Національної академії СВ.

sv1

Так майбутні «боги війни», які вчаться на молодших курсах, вже виконали вправи стрільб з мінометів 2С12 «Сани» та 2Б9 «Волошка». Тепер до справи взялися їхні старші колеги, які вражають цілі з самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».

sv3

«Сьогодні курсанти-випускники відпрацьовують практичні заняття з бойовим пострілом і виконанням залікових вогневих завдань. Це все проводиться задля узагальнення всіх набутих за чотири роки навчання знань.Саме тут вони звітують з дисциплін «Бойова робота», «Стрільба та управління вогнем» та «Управління діями артилерійських підрозділів». Можна сказати, що цей етап є останнім кроком курсанта до виконання своїх службових обов’язків на первинній офіцерській посаді»,-говорить старший викладач підполковник Максим Бахмат.

sv2

Незважаючи на те, що уражають цілі саме «Гвоздики», всі розрахунки, а, відповідно, і оцінки за проведену роботу, отримують курсанти, які  знаходяться за декілька кілометрів попереду від вогневих позицій. Власне від того, наскільки точними та швидкими будуть їхні розрахунки, і залежить успішне виконання вогневого ураження противника.

sv4

«Для якісного виконання вправи нам необхідно мати відмінні знання математики, фізики, тактико-технічних характеристик озброєння. Колись я навіть і гадки не мав, як підступитися до цих приладів, як провести розрахунки, а тепер впевнено можу вражати цілі», — ділиться секретами курсант Руслан Шибунька.

sv5

Звичайно, під час проведення занять активно застосовують досвід проведення АТО, і зміни у навчальних програмах відбуваються постійно, враховуючи те, чого саме зараз потребують війська.

sv10

«Фактично всі викладачі факультету мають бойовий досвід, отриманий безпосередньо в артилерійських підрозділах, які виконували завдання на Сході України. Тому після повернення до Академії кожен з них вносить певні зміни до навчальних програм своїх дисциплін. Під час проведення занять офіцери вказують як на позитивні, так і негативні моменти застосування артилерійських підрозділів, звертаючи увагу, як уникати цих помилок»,- каже підполковник Максим Бахмат.

Фото: медіа-група Національної академії СВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *