ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестор у 2017 році збудує біля Буська сміттєсортувальну лінію

|

Неподалік міста Буськ, що на Львівщині, на діючому Верблянському сміттєзвалищі у 2017 році може з’явитись сміттєсорутвальна лінія. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив міський голова Буська Ростислав Сліпець.

smittya

За його словами, місто активно веде переговори з інвестором, який запланував наступного року звести для Буська і всього району сортувальну лінію.

«Є інвестор, який має бажання вкласти кошти і поставити у нас сортувальну лінію. Перемовини серйозні у нас йшли щодо цього протягом останнього місяця. Якщо депутати дадуть добро, то до серпня-вересня 2017 року у нас розпочнеться сортування»,- зазначив він.

За словами мера Буська, інвестор сьогодні пропонує лише сортувальну лінію, мова про сміттєпереробний завод не йде.

«Інвестор пропонує тільки сміттєсортувальну лінію повністю за свій кошт. Там ціна питання разом з і всіма роботами по сміттєзвалищу – 30 млн грн», – пояснив він.

Також Р. Сліпець додав, що інвестор планує займатися вивезенням сміття у Буському районі. З міста відходи буде надалі вивозити комунальне підприємство.

На питання, чи пропонуватиме Буськ Львову викупити їхнє сміттєзвалище для потреб обласного центру, мер Буська відповів:

«Ми не можемо на це йти, бо вони хочуть 25 га, а  у нас лише 5 гектарів, тому ми фактично це робимо для нашого району. Якщо лінія буде не завантажена, будемо брати десь ще сміття. Львівське ж сміття у нас – максимум до 1 січня. Загалом зараз ми  беремо відсотків 4-5% львівського сміття».

Ростислав Сліпець не надав Львівському порталу інформацію, про яке підприємство йде мова. Втім ми знайшли у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Буського  району у 2014 році  серед потенційних інвесторів компанію «ЕТІС», яка хоче розмістити  в с.Боложинів  сучасний сміттєпереробний комплекс  із залученням англійського капіталу. Ймовірно, що наступного року саме це підприємство зведе біля Буська сортувальну лінію сміття.

Зазначимо, що рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, за попередніми заявами чиновників мерії, вартує 30 мільйонів євро, які місто візьме у кредит в ЄІБ.

Нагадаємо, що міська влада Львова почала пошуки ділянки для нового сміттєзвалища і сортувальної лінії. Ділянку місто готове купити наразі за ціною 1 млн за гектар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *