ОСТАННІ НОВИНИ

Із нового року зросте вартість проїзду у маршрутках і не буде пільговиків?

|

Перевізники Львівщини ініціюють підвищення вартості проїзду через збитковість та зростання мінімальної зарплати із 1 січня 2017 року. На скільки зросте вартість проїзду наразі невідомо, адже автотранспортні підприємства готують прогнозовані розрахунки відповідним службам ЛОДА. Про це стало відомо під час зустрічі голови Львівського обласного відділення ВГО «ВААП» Івана Велійки із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою.

маршрутка

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини, сторонам вдалося досягнути порозуміння у ряді питання, зокрема в питанні перегляді тарифу. Мова «про вплив на тарифну політику встановлення з 01.01.2017 року мінімальної зарплати на рівні 3200 гривень та необхідності перегляду тарифу».

За даними перевізників: «О. Синютка запевнив, що готовий розглядати всі пропозиції щодо перегляду тарифів, якщо вони обґрунтовані. Відтак домовились, що автотранспортні підприємства зроблять прогнозовані розрахунки вартості проїзду, зведуть всі розрахунки і нададуть відповідним службам ЛОДА для вивчення».

Окрім того сторони домовилися у 2017 році впровадити на Львівщині пілотний проект із скасування пільгового проїзду в маршрутках, за рахунок адресних виплат пільговикам.

«Домовились про спільні дії для отримання урядового погодження щодо впровадження на території Львівської області пілотного проекту із монетизації пільг на послуги громадського транспорту з 01.01.2017 року», – йдеться у повідомленні ВГО «ВААП».

Також обговорили проблемні питання роботи автобусних станцій щодо обслуговування приміських і міжміських автобусних маршрутів та автобусних маршрутів, які обслуговують курорти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *