ОСТАННІ НОВИНИ

Викрито контрабанду товарів на суму 9,3 млн. грн.

|

Працівники Міжрегіональної митниці ДФС викрили спробу незаконного ввезення товарів на митну територію України без належного декларування та оподаткування. Вартість затриманої контрабанди понад 9 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Інформаційно-аналітичному центрі запобігання контрабанді з посиланням на ДФСУ.

митниця ckp.in.ua

Згідно з інформаційними базами даних ДФС, два вантажних фургона «IVECO» під керуванням громадянина України виїхали з території України 13.11.2016 через пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС та після завантаження товаром в’їхали в польський пункт пропуску «Корчова» 17.11.2016, пробувши там до 18.11.2016. Аналогічно, вантажний фургон «MAN» виїхав з території України 10.11.2016 через пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС та після завантаження товаром також в’їхав в польський пункт пропуску «Корчова» 17.11.2016, пробувши там до 18.11.2016.

Перетин кордону планувався через пункт пропуску «Краківець – Корчова» Львівської митниці ДФС без належного декларування та оформлення поза митним контролем.

Переміщення даних вантажівок було поставлено на окремий контроль керівництвом Міжрегіональної митниці ДФС з моменту виїзду їх за межі митної території України, а інформація про оперативні заходи була обмежена та не розголошувалась.

Вищезазначені транспортні засоби 18.11.2016 в’їхали в пункт пропуску «Краківець –Корчова» Львівської митниці ДФС по смузі руху «червоний коридор». При усному опитуванні водії вантажівок намагались приховати інформацію про кількість та вартість вантажу, не пред’являли товаросупровідні документи та надавали неправдиву інформацію. Однак, працівники оперативної робочої групи Міжрегіональної митниці ДФС зобов’язали водіїв заповнити митні декларації, а вантажівки були переміщені в зону митного контролю на спеціальний огороджений майданчик для затриманих транспортних засобів.

З’ясувалось, що вантажівки переміщують запчастини для транспортних засобів, різну електроніку, побутову техніку, одяг, аксесуари та інші високоліквідні товари загальною вагою 29440 кг на загальну суму 9 282 597 гривень.

Наразі продовжуються митні формальності щодо зазначених товарів, а транспортні засоби та водії затримані у пункті пропуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *