ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців вважає ситуацію у країні негативною і не вірить в Порошенка, - опитування

|

83,5% українців вважають негативним усе, що відбувається зараз в Україні. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке проводив з 4 до 13 листопада Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

opituvannya

Згідно опитування, 82% українців оцінюють поточну соціально-економічну ситуацію як «погану». Основною причиною, на думку українців, є корупція у вищих ешелонах влади –так вважають 66% опитаних.

84% українців загалом негативно оцінюють «все, що зараз відбувається в країні». З тих, хто дав таку оцінку 56% вважають, що в такій ситуації «краще виходити на вулицю з протестом», 16% вважають, що «краще терпіти все заради збереження спокою». При цьому 40% українців  говорять, що готові особисто взяти участь в акціях протесту проти чинної влади.

69% українців вважають, що Президент Петро Порошенко веде країну у неправильному напрямку. Вважають, що веде у правильному напрямку – 14%.

70% опитаних вважають, що Президент Петро Порошенко не здатен вивести країну з кризи. Протилежної думки дотримуються 14%. Водночас, 68% українців не вірять, що Президент Петро Порошенко здатен припинити війну. 16% вважають, що він може це зробити.

Запровадження безвізового режиму з ЄС є важливим для 40% українців, неважливим – для 52%.

Більшість українців (65%) вважають, що субсидії є «перерозподілом коштів на користь олігархів» (не вважають так – 12%). Разом з цим 44% вважають, що субсидії є «суттєвою допомогою від держави українським родинам», не вважають так 38%.

54% українців негативно ставляться до ідеї сплачувати за комунальні послуги у розстрочку, позитивно – 23%.

13% українців вважають, що підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень призведе до відчутного зростання їхніх особистих доходів, не вірять – 75%.

За результатами анонімного опитування респондентів (методом «таємної скриньки»), якби парламентські вибори відбулися в середині листопада, пройшли б представники семи політичних сил. Більшу підтримку, ніж інші партії, отримала б ВО «Батьківщина» (20% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Далі за рівнем підтримки йдуть «Блок Петра Порошенка» (13,3%), Радикальна партія Олега Ляшка (9,8%), «Опозиційний блок» (9%), партія «За життя» (8,2%), «Самопоміч» (6,0%) і «Громадянська позиція» (5.8%).  Партія «Свобода» на грані проходження (4,9%)

За результатами анонімного опитування респондентів (методом «таємної скриньки»), якби вибори Президента України відбувалися в середині листопада 2016 року, то в першому турі найбільше голосів отримала б Ю. Тимошенко (24% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). На другому місці – П. Порошенко (17,9%).

У разі виходу до другого туру Юлії Тимошенко та Петра Порошенка, більше голосів отримала б Юлія Тимошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *