ОСТАННІ НОВИНИ

Внаслідок застосування бойовиками важкого озброєння троє наших бійців потрапило до лікарень

|

Ситуація в районі проведення АТО напружена. Бойовики активно застосовують важке озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями, переважно у темну пору доби. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, троє отримали поранення. Усі вони вже знаходяться в лікарнях та отримують медичну допомогу. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-20-11-1

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили серію провокацій у Попаснянському та Новоайдарському районах, відкривши вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. З 10-ї вечора в хід пішло важке озброєння. Ворог стріляв з 82- та 120-мм мінометів поблизу Новозванівки і Кримського та загалом випустив 20 мін. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

«Гарячі точки» – незмінні. Це район Донецького аеропорту, що включає Авдіївку, Опитне і позицію «Шахта Бутовка», а також район селища Луганське, що знаходиться на Світлодарській дузі. Бойовики зосередили вогонь на українських позиціях біля Авдіївки і Опитного. По ним випустили 235 мінометних мін. Кожен мінометний обстріл з боку бойовиків супроводжувався вогнем з легкого озброєння. Ще одна збройна провокація зафіксована поблизу Зайцевого.

Маріупольський напрямок

Фіксується найбільша активність бойовиків. Майже усі обстріли були з важкого озброєння або бронетехніки, зокрема танків та БМП. Під щільний вогонь попало Широкине – тут окупанти відкрили вогонь зі 152-мм артилерії, 120-мм мінометів і танків. Мінометні обстріли також фіксувалися біля Мар’їнки, Краногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Павлополя бойовики двічі здійснювали обстріли з БМП.

Враховуючі напружену ситуацію на певних ділянках фронту, Президент України підписав указ про створення трьох нових військово-цивільних адміністрацій у Золотому та Катеринівці Попаснянського району Луганської області, і в селищі Зайцеве Бахмутського району Донецької області. Попаснянський район та периметр Горлівки, куди входить Зайцеве, є одними з місць збройних провокацій бойовиків. Військово-цивільні адміністрації допомагають налагодити ефективну співпрацю між місцевими органами влади та військовими для гарантування безпеки місцевих мешканців, протидії диверсіям бойовиків та забезпечення роботи цивільної інфраструктури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *