ОСТАННІ НОВИНИ

Під стінами Ратуші пікетували проти вирубки дерев на Шевченка

|

Біля Львівської міської ради відбувся пікет активістів-екологів, які вимагали запобігти знищенню дерев на вулиці Шевченка. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

1

Як розповідає активіст «Еко Zахист» Орест Залипський, основна ціль пікету зупинити знищення зелених насаджень на вулиці Шевченка.

«Мета пікету показати місту та громадськості про проблему знищення зелених насаджень в місті Львові, зокрема на вулиці Шевченка. Зараз на цій вулиці йде велика забудова, дерева масово знищують. А ще у наступному році розпочнеться реконструкція вулиці Шевченка, під час якої 172 дерева просто зріжуть аби розширити дорогу. Спочатку нам говорили, що на метр буде збільшена дорога, тобто заберуть цю частину, де є дерева, тепер вже розширювати дорогу будуть на 12 метрів , тоді не буде ні тротуару ні велодоріжки. Ми мали бесіду з чиновниками, однак спільної мови з ними не знайшли. Для нас важливим є те, щоб не всі дерева зрізали,тому що багато є в аварійному стані. І їх потрібно оглядати з дендрологами і ландшафтниками, які вже повинні сказати в якому стані знаходяться ці дерева. Вже тоді можна вирішувати, яку кількість різати, а яку потрібно залишити. Громадськість не повинна бути байдужою до цієї проблеми, оскільки завтра це може бути їхня вулиця», – зазначив він.

Фото: www.lvivpost.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *