ОСТАННІ НОВИНИ

Як не в Пустомити, то нікуди: село Лисиничі лишиться само по собі?

|

Влада села Лисиничі, що в Пустомитівському районі, не підтримує ініціативу громади, яка вирішила об’єднатись у Мурованську територіальну громаду. Про це сьогодні, 28 жовтня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив сільський голова Лисиничів Мирон Бедрій.

лисиничі

Так, 24 жовтня цього року на громадських слуханнях у Народному домі села Литсиничі було прийняте рішення створити Мурованську територіальну громаду у складі Ямпільської, Гамаліївської, Лисиничівської та Сороко-Львівської сільських рад. На наступній сесії сільради це питання мають затвердити або не затвердити депутати.

«Ми ніяк не можемо зрозуміти, чому ми є такими цікавими для Мурованого. Ми вважаємо, що нам потрібно попрацювати зараз в Лисиничівській сільраді. Ми подивимося. Подумаємо і,можливо, спрямуємо свої пропозиції щодо об’єднання до якоїсь із громад», – заявив сільський голова.

За словами М. Бедрія, у села Лисиничі є шанс вижити і без об’єднання у громади.

«Всі навколишні села бояться втратити акциз. Багато сільських рад за рахунок цих акцизів зробили багато інфраструктури. Наше село не має тих акцизів, у нас дохід від нього близько 70 тисяч., у той час, коли інші села мають мільйони. У нас мешканці села сплачують єдиний податок, також отримуємо кошти з продажу і оренди землі …Мер Львова Андрій Садовий проводив нараду, на яку запрошувалися сільські голови сіл, що розташовані поблизу Львова і надавав певні пропозиції та проект меморандуму про агломерацію з містом. Ми вивчали це все, але наразі це все на словах – відповідного закону нема»,  – зазначив він.

Як відомо, 5 серпня, депутати Лисиничівської сільської ради таки проголосували за приєднання села Лисиничі до Пустомитівської об’єднаної громади. Згодом це рішення скасував суд.

Раніше Львівський портал писав, що село на Львівщині змушують стати частиною Пустомитівського «царства». Згодом у селі навіть провели соціологічне опитуваннясумнівного характеру з цього приводу.

10 серпня мешканці села разом із громадою Підбірців влаштували пікет під стінами обласної ради у Львові.

Нагадаємо, що Пустомитівський район – це територія виборчого округу народного депутата України Богдана Дубневича.

Раніше міськрада Львова скерувала до ЛОР та Верховної ради заяву щодо своєї агломерації.

Детальніше про об’єднання територіальних громад на Львівщині та, зокрема, про агломерацію Львова, читайте у інтерв’ю Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівського порталу із аналітиком ГО “Європейський діалог” Тарасом Баранецьким.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *