ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Лисинич хочуть заманити до Пустомитівського «царства» неправдивою соціологією?

|

Місцева влада села Лисиничі, що у Пустомитівському районі,  продовжує силоміць приєднювати село до Пустомитівської об’єднаної громади. Цього разу зацікавлені у цьому особи розпочали проводити соціологічне опитування, хоча громада своє «ні» сказала вже раніше. Про це у Facebook повідомила депутат Лисиничівської сільради Софія Лотоцька, передає кореспондент Львівського порталу.

лисиничі

За словами депутата, нещодавно громада Лисиничів таки зібралася і обговорила питання приєднання села до Пстомитівського «королівства».
«24 липня 2016 року в с.Підбірці і с.Лисиничі Лисиничівської сільської ради пройшли громадські обговорення питань добровільного об’єднання територіальних громад. Результатом цих оговорень однозначно є небажання мешканців наших сіл об’єднуватись з Пустомитами. На 5 серпня призначено позачергову сесію сільської ради, на якій депутати повинні затвердити рішення громади. Не брати до уваги рішення громади вони не мають права»,- написала вона.

Водночас, за словами С. Лотоцької, сьогодні місцева влада проводить маніпуляції, щоб домогтися свого.

«Але сьогодні зацікавлені особи шукають способи і можливості обійти законну процедуру об’єднання тергромад і проводять якісь соціологічні дослідження. Якщо їм так важлива думка кожного мешканця, то це опитування треба було проводити раніше», – зазначила вона.

Також депутат додала, що про неспокійну ситуацію у Пустомитівському районі та, зокрема, у селі Лисиничі повідомлено керівництву області.
«Інформація про те що відбувається в с. Лисиничі і Підбірці була озвучена на зустрічі ініціативної групи з головою львівської обласної адміністрації Синюткою Олегом Михайловичем. На зустрічі також були присутні перший заступник губернатора Замлинський Ростислав Теодозійович, радник голови обладміністрації, координатор Регіонального офісу реформ Корецький Віталій.
Я надіюсь, що думка мешканців с.Лисиничі і Підбірці буде врахована при розробленні чергового перспективного плану об’єднаних територіальних громад», – уточнила вона.

Раніше Львівський портал писав, що село на Львівщині, незважаючи на опір місцевих мешканців, хочуть приєднати до Пустомитівського «царства».

Нагадаємо, що Пустомитівський район – це територія виборчого округу народного депутата України Богдана Дубневича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *