ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці двох сіл Львівщини пікетують обласну раду: не хочуть до царства Дубневичів

|

Біля стін Львівської обласної ради та держадміністрації області зібрались мешканці сіл Підбірці та Лисиничі, які мітингують проти того, щоб їх села входили до єдиної Пустомитівської об’єднаної громади. Про це передає кореспондент Львівського порталу із місця події.

3

Обурені мешканці перекривають рух на вулиці Винниченка.

Так, десятки людей приїхали у Львів, щоб попросити обласну владу врахувати думку людей при створені перспективного плану об’єднання територіальних громад. Як розповіла у коментарі Львівському порталу депутат сільської ради Лисинич Софія Лотоцька, мешканці вже давно визначились зі своїм рішенням, втім сільська влада пішла їм наперекір.

2

1

«У нас проблема, яка триває після того, як обласна рада прийняла рішення створювати Пустомитівську громаду.  Мешканці наших сіл – Лисиничі та Підбірці – не бажають входити в таке об’єднання. Взагалі об’єднання – добровільне і думка мешканців, напевно, має значення. У нас в селах відбулися громадські обговорення, які є обов’язковою процедурою цього процесу. На громадських обговореннях в обох селах не погодилися приєднуватися до Пустомитівської громади. При чому громадські обговорення проводив виконком,є протоколи. Тим не менше, на сесії, що відбулася 5 серпня депутати, не враховуючи думку мешканців, проголосували за об’єднання з Пустомитівською громадою», – наголосила вона.

5

«Люди обурені такими діями і звертаються до обласної адміністрації, щоб почули нас і щоб думка людей була врахована при створенні наступного перспективного плану», – додала вона.

4

Раніше Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівський портал писав, що село на Львівщині змушують стати частиною Пустомитівського «царства». Згодом у селі навіть провели соціологічне опитування сумнівного характеру з цього приводу.

Потім сільська рада таки вирішила, що село має увійти до Пустомитівської громади і мешканці почали бунтувати.

Фото: Львівський портал, соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *