ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ підозрює аеропорт «Львів» у переплаті більше 800 тисяч за неякісні послуги

|

Правоохоронці підозрюють службових осіб ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» та ТОВ «ЕЛБИ» у зловживанні службовим становищем при виконанні угоди про влаштування протипідкопного загородження, що могло призвести до переплати на суму 0,86 млн грн. Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду м. Львова від 3 жовтня.

аеропорт

За даними слідства, 30 грудня 2015 року «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» уклав з «ЕЛБИ» договір про влаштування протипідкопного загородження вздовж периметрової огорожі території аеропорту на суму 2,95 млн грн.

4 січня 2016 року, всупереч робочому проекту та вимогам державних будівельних норм,  службові особи держпідприємства та фірми «ЕЛБИ»  на спільній нараді спростили технологію виконання будівельно-монтажних робіт, що на думку слідства, призвело до зниження їх якості та вартості.

Сторони підписали акти виконаних робіт, куди були внесені неправдиві відомості. Після чого у червні «Елби» отримало від держпідприємства всю суму у розмірі 2,93 млн грн.

Згідно з будівельно-технічним дослідженням Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, вартість фактично виконаних робіт «ЕЛБИ» та поставленого ним матеріалу станом на липень склала 2,07 млн грн, що на 0,86 млн грн менше, ніж отримала фірма. Експертиза також встановила, що зроблене протипідкопне загородження необхідно повністю переробити.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням надати доступ до рахунку фірми у ПАТ «Райффайзен банк Аваль», через який проводилася оплата за роботи, і отримав його. Раніше слідчий отримав доступ до договору і всіх супровідних документів стосовно виконаних робіт.

Справу розслідує управління СБУ у Львівській області.

Засновником та директором київського ТОВ «ЕЛБИ» є киянин Олексій Загарія. Львівський портал писав, що ця фірма є «новою версією російської компанії «Group LB», яка отримала українську «прописку». У компанії це заперечили.

Наші Гроші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *