ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія таки дала «зелене світло» будівництву на Стрийській, 108

|

Виконком Львівської міської ради погодив містобудівні умови і обмеження ТзОВ «Будівельна кераміка Львова» для зведення житлового комплексу на вулиці Стрийській, 108. Після восьми місяців тяганини та скандалів члени комітету таки проголосували за цей інвестиційний проект. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

striyska

Так, сьогодні, 30 вересня, питання видачі дозвільних документів на будівництво житлового комплексу на Стрийській, 108, вкотре розглядалося виконавчим комітетом.

Під час свого виступу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зачитав зауваження до цієї забудови, серед яких більшість стосувалась неправильного  розташування в’їздів та виїздів на територію комплексу, автостоянок, проектування дитячого, відпочинкового та господарського майданчика поза межами відведеної земельної ділянки.

Під час слухання цього питання виконком надав слово представнику забудовника, співвласнику девелоперської компанії «Моя країна» Тетяні Овчаренко, яка заявила, що офіційно сказані зауваження забудовнику не надходили.

«Ці зауваження офіційно ми почули вперше, листа до цього часу з порушенням усіх норм ми так і не отримали. Зі всіма зауваженням абсолютно не погоджуємося. У вівторок Галицький районних суд повністю задовольнив наші вимоги, де ми просили визнати протиправною бездіяльність управління архітектури. І наші позовні вимоги повністю задовольнили»,- зазначила Т. Овчаренко.

«Ті всі зауваження не  є підставою для не видачі містобудівних умов та обмежень. Вони можуть увійти як зауваження до умов і обмежень і ми їх врахуємо», – додала вона.

Після жвавого обговорення цього питання, виконком таки видав містобудівні умови і обмеження ТзОВ «Будівельна кераміка Львова» з врахуваннями зауважень управління архітектури ЛМР.

Як відомо, девелоперська компанії «Моя країна» близько року намагається у Львові втілити інвестиційний проект вартістю 715 мільйонів гривень. Інвестори на власному прикладі відчули, що цей шлях у Львові схожий на пекло, якщо ти не в «долі» з Андрієм Садовим.

Забудовники також запросили мера Львова Андрія Садового та головного архітектора міста Юліана Чаплінського разом пройти перевірку на поліграфі.

У червні цього року після чергової відмови міської влади у наданні містобудівних умов та обмежень на паркані забудови з’явився напис: «Будуємо без хабарів». Однак чиновники Львівської міської ради розцінили це як «незаконну рекламу» і 12 серпня примусово його демонтували. Після цього для Андрія Садового вздовж вул. Стрийської написали: «Проти корупції у Львові».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *