ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові не буде військового параду

|

Останній військовий парад у Львові відбувся у 2003 році. Цього року парад за участю військових буде тільки у Києві.  Про це сьогодні заявив керівник регіонального медіа-центру Міноборони України (м.Львів), полковник Олександр Поронюк, передає Львівський портал з посиланням на Львівський прес-клуб.

1

За його словами, вже понад місяць військовослужбовці львівського гарнізону та курсанти Академії cухопутних військ перебувають у Києві на одному з аеродромів і проводять репетиції параду до Дня Незалежності України.

“Варто відрізняти парад та урочисте проходження. Проходження – це коли підрозділ проходить по території. Віддає шану керівництву. А парад – це коли йдуть підрозділи і його завершує військова техніка.

Саме в ці хвилини начальник львівського гарнізону проводить нараду з командирами військових частин, які дислокуються в межах львівського гарнізону, і уточняють дати переміщення, хто коли і де буде перебувати під час святкування Дня Незалежності”, – каже полковник Поронюк.

За його словами, у Львові 23 серпня будуть відзначати День Прапора. І цього дня вулицею Винниченка у Львові, біля приміщення обласної адміністрації, буде грати військовий оркестр та будуть представники військових підрозділів. Крім того, 24 серпня у військових частинах відбудуться урочистості, під час яких військовослужбовців, які відзначилися цього року в зоні АТО або на полігонах, нагородять різними відзнаками. Але найбільшою нагородою, за його словами, для військових буде вільний час, який вони зможуть провести зі своїми родинами.

“Повірте, останні три роки військові від своїх родин відірвані”, – наголошує керівник регіонального медіа-центру Міноборони України (м.Львів).

Також 24 серпня в Академії сухопутних військ буде день відкритих дверей, де мешканці зможуть оглянути військову техніку, яка є на озброєнні в Україні.

За словами офіцера зі зв’язків із громадськістю, капітана ЗС США Скотта Куна, у Сполучених Штатах Америки сценарій святкування дня Незалежності залежить від місцевої громади.

“Якщо місцева громада залучає до святкування військових, то вони беруть участь у параді, нарівні з учнями шкіл та громадськими організаціями. Це можуть бути військовий оркестр та кавалерія. Це залежить від того, скільки грошей на святкування надає громада”, – каже він.

Авіаційний механік,капрал ЗС Канади Андрій Цоба каже, що в День Канади, який святкують 1 липня, організовують військові паради: “У нас так само все залежить від громади. В місті, де я мешкаю, є багато літаків. Тож на День Незалежності літають літаки. Також є виставка танків, марш військовослужбовців. Проте основні святкування відбуваються в Оттаві”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *