ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранено вісьмох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 8 військовослужбовців отримали поранення. Втрати бойовиків: четверо загиблих та п’ятеро отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 17-08

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші на двох ділянках фронту – у районі Попасної та поблизу Станиці Луганської. Ще засвітла бойовики обстріляли з артилерії позиції сил АТО у селищі Врубівка на північ від Попасної. Пізно ввечері у самій Попасній бандформування застосували БМП. У Станиці Луганській ворог активізувався після заходу сонця і провів три обстріли загальною тривалістю більше трьох годин. При цьому важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з 122-мм артилерії.

Донецький напрямок

Обстановка залишається напруженою. Бойові дії тривають по всій лінії зіткнення, за винятком району Донецького аеропорту. Бойовики здійснюють поодинокі провокації вдень, активізуються під вечір, їхні обстріли тривають довше, і озброєння вже – більшого калібру, ніж удень. Ввечері все частіше застосовують міномети. Подібний сценарій прослідковується на лінії фронту від Світлодарська до західних околиць Горлівки.

В авдіївській промзоні тактика дій окупантів відмінна: обстріли тривають незалежно від пори доби, а важке озброєння відкрито застосовується ворогом також вдень. Сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Всього на Донецькому напрямку вчора відбулося 23 ворожих обстрілів, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Знову зросла бойова активність ворога. Вчора бандформування провели чотири артилерійських обстріли сил АТО. Перший обстріл відбувся у Мар’їнці близько першої години ночі. Вчергове окупанти застосували артилерію проти українських захисників у селі Рибинське, що за 7 кілометрів на схід від Волновахи. О пів на третю бойовики відкрили вогонь зі 122-мм гармат по наших позиціях у Чермалику. Там впродовж години ворог випустив близько 60 снарядів. Вчетверте ворог обстріляв з артилерії українські рубежі оборони в Новоселівці.

У Красногорівці, Славному, Лебединському та Широкиному ворог використав міномети. Загалом вчора на Маріупольському напрямку противник випустив більше 130 артилерійських снарядів та 80 мінометних мін.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку сталося 20 обстрілів з боку НЗФ, зокрема половина – з важкого озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *