Шестеро жителів Радехівщини постануть перед судом через вирощування маку

|

Шестеро мешканців Радехівського району постануть перед судом за незаконне вирощування нарковмісних рослин. Правопорушникам оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України, матеріали скеровано до суду. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

мак

Слідчим відділенням Радехівського відділення поліції скеровано в Радехівський районний суд шість кримінальних проваджень відносно жителів Радехівського району за незаконний посів та вирощування снодійного маку і коноплі.

Під час проведення операції «Мак – 2016» на території Радехівського району правоохоронці виявили п’ять фактів вирощування снотворного маку та один факт вирощування коноплі жителями населених пунктів району.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що двоє жителів Радехівського району незаконно посіяли та вирощували кожен на своїй присадибній ділянці понад 500 рослин снодійного маку, ще троє місцевих жителів незаконно вирощували кожен на своїй присадибній ділянці близько 500 рослин снотворного маку (загальна кількість вилучених незаконно вирощених рослин близько 1500). Ще в одного мешканця Радехівщини було виявлено та вилучено близько 70 кущів коноплі, яку він вирощував на власному городі.

Слідчими Радехівського відділення поліції оголошено підозру двом зловмисникам у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України (Незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель у кількості п’ятсот і більше рослин – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.). Іншим чотирьом мешканцям Радехівщини оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 310 КК України (Незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель,- карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).

Матеріали кримінальних проваджень скеровано до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *