ОСТАННІ НОВИНИ

Україна закликає світ не допустити повторення геноциду кримськотатарського народу

|

МЗС України оприлюднило заяву з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

кримські татари

Відтак міністерство закликає міжнародну спільноту захистити кримських татар від дискримінації та переслідувань з боку Росії.

«Україна вкотре привертає увагу світової спільноти до того, що системний тиск на кримськотатарський народ, репресії проти громадян України за національною ознакою, організація етнічно і політично вмотивованих переслідувань на тимчасово окупованій частині території України з боку державних органів Російської Федерації, починаючи з дати початку тимчасової окупації Криму, є свідомою політикою етноциду кримськотатарського народу.

Звертаємось до міжнародного співтовариства із закликом засудити дії окупаційної влади, докласти необхідних зусиль для захисту кримських татар від дискримінації та переслідувань з боку Російської Федерації та не допустити повторення геноциду кримськотатарського народу, який 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації.

Упевнені, що всі винні в окупації та протиправній спробі анексії Криму, а також системних і широкомасштабних порушеннях прав людини на українській тимчасово окупованій території будуть притягнуті до відповідальності.

Україна не припинить докладати усіх своїх зусиль для повної деокупації території Криму та відновлення суверенітету і територіальної цілісності і закликає партнерів посилити свій тиск на країну – окупанта», – йдеться у заяві.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *