ОСТАННІ НОВИНИ

Львів продовжує шукати, куди «спихнути» своє сміття

|

У Львові продовжують переговори з іншими населеними пунктами щодо вивезення сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

сміття

«Вивіз сміття у кожному місті є приблизно такий же, як у Львові. Наприклад, у Львові захоронення сміття на нашому полігоні на «Збиранці» вартує орієнтовно 72 грн за тонну. Такі самі приблизно ціни є на інших полігонах. Наші фірми-перевізники, які працюють у Львові, мають зобов’язання знаходити альтернативні місця, щоб вивозити сміття. Цей об’єм, який погодились прийняти Чернівці, не дуже великий. Це фактично добова норма міста Львова. Ми дякуємо, бо це дуже важливо, якщо буде потреба, 1-2 машини в день вивезти. Будемо скоро приступати до стабілізації та рекультивації існуючого полігону, це для нас дуже важливо. Багато інших міст зголошуються допомогти, деякі бояться і не зголошуються. Приємно, що є люди, які мають почуття відповідальності.

Перевізники домовляються з різними містами і в межах Львівської області, і в межах західної, центральної України. Розуміємо, що це не простий процес, бо ті міста, які погоджуються, приймають вольове рішення, бо є певний тиск. Люди розуміють, що треба допомагати один одному», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *