Ворог поранив одинадцятьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 11 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Вчора противник відкривав вогонь по наших позиціях на південний захід від Щастя, а також у Попаснянському районі. Здебільшого ворожі обстріли сталися у темну пору доби.

Донецький напрямок

Минула доба знову відзначилася надзвичайно активним застосуванням важкого озброєння з боку противника. Окупанти обстрілюють з мінометів та гармат українські позиції по всьому фронту. Найбільш складна обстановка на світлодарській дузі, Зайцевому та околицях, авдіївській промзоні, Донецькому аеропорту.

Не менше 4 обстрілів з важкого озброєння відбулися за денного світла, решта в темну пору доби. За підрахунками штабу, минулої доби окупанти випустили по наших позиціях близько 150 мінометних мін та 20 артснарядів. Внаслідок агресивних дій окупантів у Зайцевому та Авдіївці українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Доба почалася з бойового зіткнення українських військ з противником під Старогнатівкою. О пів на першу ночі група бойовиків висунулася до нашого опорного пункту і почала стрілянину. Сили АТО одразу з відкрили вогонь у відповідь. Після 15-хвилинного бою окупанти відступили.

Дещо пізніше, але ще до світанку, противник почав масовані обстріли українських позицій з важкого озброєння. Зокрема, міномети противника працювали у Красногорівці, Мар’їнці та Водяному, а гармати – у Павлополі. Особливо інтенсивно вівся вогонь саме з ворожих 122-мм гаубиць під Павлополем, де протягом 25 хвилин по наших позиціях було випущено 45 снарядів.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Олександр Мотузяник, вже у другій половині дня окупанти організували ще 2 мінометних обстріли у Красногорівці, і здійснили снайперські обстріли у Мар’їнці та Гнутовому. Загалом порушення режиму тиші з боку окупантів вчора були зафіксовані по всьому фронту.

Всього вчора на Маріупольському напрямку стався 31 ворожий обстріл, зокрема – 7 з важкого озброєння, а також 1 бойове зіткнення.

Вчора противник організував в районі проведення АТО 6 польотів ворожих БПЛА, зокрема 1 – на Луганському напрямку, 3 – на Донецькому напрямку, 2 – на Маріупольському напрямку.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *