ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі перинатального центру перекрили дорогу

|

Понад 70 працівників Львівського обласного перинатального центру вийшли сьогодні, 5 серпня, на пікет, щоб привернути увагу до реконструкції центру, яка ніяк не може завершитись. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив – голова трудового колективу Львівського обласного перинатального центру Олег Гайдук.

1

З 11 години ранку на вулиці Джорджа Вашингтона медики перекриють дорогу. Обурений колектив, який вже три роки без роботи, вимагав гроші на завершення реконструкції пологового.

«До нас вийшла Ірина Гримак (заступник голови Львівської облдержадміністрації – ред.), розповіла про наступні кроки ЛОДА по завершення реконструкції центру, взяла наші звернення до Президента, бо 3 роки тому нас закрили в рамках державної програми «Нове життя», – розповів Олег Гайдук.

Також голова трудового колективу Львівського обласного перинатального центру зазначив, що близько 450 медиків, які там працювали, зараз сидять без роботи або іноді працюють на 0,25 ставки.

«Частині лікарів через рік, тобто в 2014 році дали по чверть ставки в обласній лікарні, деякі самі влаштувались в інші лікарні, а решта сидить без роботи. Лікарі стараються виходити з ситуації: часом медик працює по три місяці і відпочивають, що інші на їхньому місці попрацювали. Вони це роблять, щоб не переривався стаж», – сказав О. Гайдук.

Відтак пікетувальникам пообіцяли, що у вересні, коли будуть прийматися поправки до бюджету, докладуть максимум зусиль, щоб ще цього року отримати фінансування.

Додамо, що для завершення будівельних робіт потрібно біля 60 мільйонів гривень, а якщо ще рахувати з усією необхідною апаратурою – 11 мільйонів.

Нагадаємо, реконструкцію Львівського  обласного перинатального центру розпочали ще в жовтні 2013 – го року. Медзаклад потрапив до державної програми розвитку материнства та дитинства «Нове життя». Тоді підрядник взявся ремонтувати одразу два корпуси і пообіцяв – до грудня 2014-го відремонтований пологовий здасть в експлуатацію. Утім центр й досі схожий на руїну.

Хронологія:

2013–го з держбюджету виділи 11, 5 мільйонів.

2014-го жодних грошей перинатальний не отримав.

2015–го Кабмін виділив на ремонт ще 45 мільйонів гривень. Восени роботи знову розпочали: на адмінкорпусіперинатального центру почали облаштовувати дах . Тоді підрядник пообіцяв при належному фінансуванні наступного року об*єкт таки здати.

В квітні 2016 – го з обласного бюджету було виділено ще чотири мільйони.

Фото: dyvys.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *