ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають від Садового негайного звіту по Грибовицькому сміттєзвалищу. Завтра – позачергова сесія

|

Депутати ініціюють скликання позачергової сесії Львівської міської ради через трагедію, яка сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це повідомив депутат міської ради від ВО «Свобода» Маркіян Лопачак на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

садовий

«По ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі необхідно терміново скликати позачергову сесію міськради! Прозвітувати мають всі відповідальні, першим – мер Садовий!»,- написав він.

Його намір підтримав й депутат від «УКРОПу» Ігор Телішевський.

«Відповідальності не уникнути. Нікому з того пулу чиновників, які впродовж багатьох років намагалися обійти проблему Грибовицького сміттєзвалища. Які ігнорували інвесторів, які не поспішали з утилізацією гудронів, які дозволяли накопичувати ті кілометрові гори сміття, які сьогодні накрили собою рятувальників. Завтра, о 14:00 годині змусити чиновників подивитись в очі львів’янам і розказати нарешті правду – чому Грибовичі стали зоною екологічного лиха і чому загинули рятувальники», – наголосив Телішевський.

Згодом депутат міськради Любомир Босаневич повідомив у своєму Facebook, що позачергова сесія таки відбудеться.

«У вівторок, 31 травня 2016 року, о 14:00 буде позачергове засідання сесії ЛМР по питанню Грибовицього сміттєзвалища. Максимальний репост і присутність», – закликав він.

У коментарі Львівському порталу Любомир Босаневич зазначив, що голова фракції «Самопоміч» у міськраді Андрій Шевців розкритикував ідею позачергового засідання.

«Ігор Телішевський ініціював позачергове засідання. Голови всіх фракцій одразу погодились, окрім Андрія Шевціва. Він казав, що це – позачергово, що не узгоджено з Андрієм Івановичем. Втім, завтра міського голову всі чекають на сесії. Якщо не прийде – йому ж буде гірше. Завтра ми чекаємо усіх депутатів та громадських активістів, готові почути усі думки», – сказав він.

Нагадаємо, що проблема Грибовицького сміттєзвалища не може вирішитись вже багато років. Понад 40 інвесторів з 14 країн світу були готові побудувати біля Львова сміттєпереробний завод, деякі проекти сягали 200 мільйонів доларів. Проте міськрада відмовила їм усім без пояснення причин. Не було пояснень і від міського голови Львова Андрія Садового. Також нещодавно Міністр екології Остап Семерак зазначив, за вирішенням цієї проблеми треба звертатися до органів місцевого самоврядування, адже вирішення таких питань – їхня компетенція.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *