ОСТАННІ НОВИНИ

У вагонах, які заблокували у Львові, знайшли контрабанду

|

Зроблено ще один маленький крок у війні з ‪‎чорними лісорубами Львівщини. Активістам та правоохоронцям вдалось перевірити близько 60 вагонів лісу на залізниній станції «Клепарів», Львів. У вагонах виявлено немарковані дерева та псевдо-дрова. Про це у своїй сторінці у ФБ повідомив волонтер та депутат Жидачівської районної ради Тарас Матвіїв.

182

«Багацько колод усілякої деревини виявлено без маркування. Сумніви підтвердились… Ми разом зі слідчими, митниками, представниками ‪‎СБУ та незалежним експертом добряче полазили по вагонах, змокли на нитку, але отримали результат. У 20-ти вагонах – часткова і повна відсутність чіпів, підробка сортності, маскування ділової деревини під дрова (вартість дрів у 200 разів нижча за деревину – ред.). Усе на експорт – Румунія (замовник «Пролісок» і «Швайнгофер»), Польща… Переважно хвоя, бо різати поки можна (мораторій з наступного року) Повний комплект! По факту відкрито кримінальне провадження. А головне – цілий ешелон невдовзі буде перевірятись від сучка до гілочки). Тримаємо на контролі», – повідомив він.

183

Також Тарам Матвіїв висловив подяку усім хто долучився до перевірки та радість з приводу того, що їхніх однодумців побільшало.

184

Тим часом за даними прес-служби Національної поліції Львівщини, правоохоронці оглянули ешелони з деревиною, які на залізничній станції «Клепарів» вимагали перевірити активісти. Розпочато досудове розслідування.

Працівники Шевченківського відділу поліції спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, а також працівниками львівської митниці отримали дозвіл на огляд ешелонів з лісом, які прямують на експорт.

«В рамках досудового розслідування, що проводиться у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток штампів) КК України, правоохоронці спільно з активістами оглянули близько 100 вагонів. Проводяться слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

Як раніше писав Львівський портал, на станції «Клепарів» затримали 200 вагонів зрубаного лісу. А також опублікувати статтю, що на Львівщині «шестеро спартанців» блокують кількамільйонну контрабанду Яценюка?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *