Надія Савченко стала Героєм України

|

Президент України Петро Порошенко нагородив Надію Савченко орденом «Золотої зірки» і присвоїв їй звання Героя України. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

1

«Так як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет.  Надія стала символом: символом гордості і нескореності, такою, якою є Україна, якою є українська жінка, якою є офіцер ЗСУ. Ми всі пишаємося тою поведінкою, яку продемонструвала Надя, будучи заручником Росії довгих 709 днів», – зазначив П. Порошенко.

Водночас Надія Савченко під час свого виступу закликала росіян брати приклад і вставати з колін.

«Я дякую всім хлопцям, які залишились живі і які померли за нашу Україну, я прошу вибачення, що я ще жива. Я завжди готова піти в бій за Україну до переможного кінця», – зазначила вона.

Також українська льотчиця поділилася своїми планами на найближче майбутнє.

«Я буду працювати для того, щоб, по-перше, повернувся кожен, хто полонений, для того, щоб якомога менше загинуло, і буду працювати для того, щоб Україна була сильною, для того, щоб у нас ніколи більше не був забутий народ, для того, щоб українці мали право бути українцями на своїй землі», – сказала вона.

Повний текст промови Надії Савченко можна прочитати тут.

Нагадаємо, Надію Савченко засудили в Росії 22 березня 2016 року.

25 травня зранку з’явилась інформація, що Надію Савченкообміняють на російських ГРУшників. Згодом адвокат Савченко Марк Фейгін підтвердив цю інформацію. По обіді на сайті Президента з’явилась інформація, що літак з Надією приземлився в Україні, а незабаром Надія вийшла до журналістів українцями.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсковповідомив, що Володимир Путін підписав помилування для Надії Савченко.

Додамо, що ведеться онлайн-трансляція з Адміністрації Президента, де відбудеться зустріч з українською Надією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *