ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальним Калинюку та Бойко знову готують кефірний душ?

|

Ми пам’ятаємо провокації, які відбулися у Львові 9 травня у 2011 році (мордобій 9 травня – ред.) та спроби повторити подібне в інші роки, тому ВО «Свобода не буде проводити жодних акцій у ці поминальні дні. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив екс-керівник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Любомир Мельничук.

718

Водночас за його словами «свобобівці» стежитимуть, аби з нагоди Дня пам’яті та примирення у Львові не розгортали червоних прапорів та не вдягали сепаратистських стрічок.

«Ми готові не допустити провокацій, які теоритично можуть виникнути. Залишаємо за собою право стежити за дотриманням заборони антикомуністичних символів. Водночас ми жодним чином не перешкоджатимемо ветеранам чи їхнім дітям покласти квіти до могил, чи пам’ятників – повідомив Любомир Мельничук.

Як відомо минулого року «свободівці» завернули головного комуніста Львова додому. Голова львівського відділення Антифашистського комітету України Олександр Калинюк не зміг відсвяткувати 70-ту річницю перемоги у Другій світовій війні, бо його облили кефіром.

«Калинюк не є членом «Львівської міської ради організації ветеранів України». Якщо він прийде вшановувати полеглих солдатів то це його особиста справа. Ми його не запрошуємо», – прокоментував заяву «свободівця» заступник керівника «Львівської міської ради організації ветеранів України» Павло Шаталін.

Також він нагадав, що ветерани Львівщини на 9 травня проведуть покладання квітів до могил загиблих солдатів та відмовилися від Георгіївських стрічок та червоних знамен.

«Ми пам’ятаємо, шо було із представниками поціновувачів черврних прапорів у Львові минулого року. Громада Львівщини тоді поставила їх на місце. Я думаю, що подібних задумів у них цього року не буде», – додав керівник Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія.

Також у Львові готові протистояти сепаратистському руху «Галицький яструб», представників яких минулоріч облили зеленкою.

«Якщо учасники сепаратистського руху «Галицький яструб» Дмитро Лященко та Олена Бойко спробують влаштувати якісь заходи на Львівщині 9 травня то ми запросимо їх для профілактичної бесіди», – запевнив на брифінгу керівник СБУ Львівщини Віктор Андрейчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *