ОСТАННІ НОВИНИ

Ветерани Львівщини на 9 травня відмовилися від Георгіївських стрічок та червоних знамен

|

«Львівська міська рада організації ветеранів України» готує масштабну акцію із покладання квітів до могил солдатів, яка відбудеться у роковини завершення Другої світової війни – 9 травня. Утім ветерани Львівщини на 9 травня відмовилися від Георгіївських стрічок та червоних знамен. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив заступник керівника організації ветеранів Павло Шаталін.

0

За словами П. Шаталіна люди організовано покладатимуть квіти до могил загиблих солдатів, а почнеться процесія із Марсового поля.

«Із 10.00 квіти покладатимуть на могили загиблих солдатів на Марсовому полі і з 11.00 на Пагорбі Слави. Очікується близько 500 людей. Усі вони члени нашої ветеранської організації, що є позаблоковою, позаруховою та позапартійною», – підкреслив Павло Шаталін.

Водночас лідери громадських організацій закликали організацію ветеранів, яка увібрала до себе невелике число справжніх ветеранів Другої світової війни, дотримуватися заборони комуністичної символіки, а особливо Георгіївських стрічок, під якими сьогодні воюють окупанти на Сході України.

У свою чергу представник організаторів заходу пообіцяв, що подібних моментів від них не буде.

«6 травня ветерани проводитимуть урочисті збори з нагоди Дня Перемоги… 9 травня ми покладатимемо квіти… Нам відомо, що стара символіка відмінена… Люди можуть прийти з медалями, які вони завоювали ще під час війни… А якщо до наших лав пристануть люди із провокаційними символами (червоний прапор та Георгіївська стрічка – ред.) ми попросимо її негайно прибрати», – запевнив Шаталін.

Як відомо, День пам’яті та примирення на Львівщині проведуть під пильним наглядом (програма)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *