ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львів відзначить свій 760 ювілей

|

Цього року початок святкування Дня міста у Львові співпадає з Великодніми святами і триватиме аж до 7 травня. Програма святкування є дуже насиченою та може запропонувати цікаві події на будь-який смак, передає кореспондент Львівського порталу.

львів 760

Святкування 760-ліття Львова проходитиме під назвою «760 років унікальних історій. Розкажи свою». Начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець запевнила, що таке гасло є дуже символічним.

«Ідея в тому, що наше місто вже 760 років розповідає свою історію світу і, крім того, 760 років ми розповідаємо свою історію один одному як громада цього міста. Ми хочемо цим гаслом запросити всіх львів’ян та гостей міста долучитись до творення історії Львова.

Зокрема управління туризму розкаже свої дві історії міста.Одна історія – це історія першості, яку ми проведемо на площі Ринок 6 травня. Ми будемо розповідати про ті частини історії Львова, де він був першим: перша газета, перший футбольний матч, гасова лампа і так далі. Окрім того, ми плануємо в цей день зробити найбільший пряниковий будинок в Україні.

Друга історія – це історія присутності, взаємодії і комунікації на площі Старий Ринок, яку ми покажемо через вуличне мистецтво. Встановлена інсталяція буде презентована 6 травня і стоятиме на площі ще впродовж місяця», – сказала Галина Малець.

Упродовж 1 – 7 травня місто переповниться урочистими заходами, музикою, танцями та щасливими усмішками. Основною подією організатори вважають Міську ходу, кожна колона якої ілюструватиме окремий жанр мистецтва.

«Цього року Міська хода буде мати свою «родзинку» – її буде очолювати король Лев з королевою. Так ми вирішили приурочити ходу до нашої оригінальної історії. Також участь у ході братимуть почесні вчителі, кращі учні та інші визначні люди нашого міста. Окрім того, до ходи долучаться всі театри, головні спортивні та молодіжні організації», – розповіла в. о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська.

Цікавим є те, що у програмі передбачено багато заходів для любителів спорту.

«Ми до Дня міста готуємо цікаву та насичену спортивну програму. Зокрема у п’ятницю, 29 квітня, на площі Ринок, діти з арт-балету покажуть різні епохи міста. Після виступу дітей буде флешмоб, на якому студенти 5-и найбільших ВНЗ Львова викладуть собою «Львів 760. Я люблю тебе» та випустять у небо синьо-жовті кульки.

Також у суботу на площі перед пам’ятником Тараса Шевченка буде працювати спортивний острівок. На цьому острівку буде представлено дуже багато спортивних секцій та федерацій, що працюють в місті, де кожен охочий може спробувати той чи інший вид спорту», – наголосив представник управління молоді, сім’ї та спорту міськради Петро Гошовський.

Програма:

Назва заходу Час проведення Місце проведення Організатор
24 квітня
Великопісний концерт-містерія «Страсті Христові» 18.00 – 20.00 Площа біля пам’ятника митр. Андрею Шептицькому управління внутрішньої політики, театр «Воскресіння»
1-4 травня
Фестиваль писанок Пл. Музейна ПП «Дік-Арт»
1-2 травня
Великдень в Гаю 13.00 – 19.00 Музей народної архітектури та побуту Музей народної архітектури та побуту
2 травня
Обливаний понеділок 12.00 – 18.00 Пл. Ринок Управління внутрішньої політики
3 травня
Історії Левандівки, Рясного та Збоїщ 15.00 – 19.00 Парк Левандівський, Народний дім Збоїщ, Управління культури
6 травня
Престольний празник в храмі Св. Юра 10.00
«Великодні дзвони 2016» 10.00 – 17.00 Площа біля ЛНУ ім. І. Франка Департамент освіти і науки ЛОДА
Молодіжний флеш-моб

«Львів 760»

12.00 – 12.30 Пл. Ринок Управління молоді сім’ї та спорту
Історії музики (виступи муз. колективів на площах міста) 17.00 – 22.00 Пл. Ринок, пл. Музейна, вул Л. Курбаса, вул. Братів Рогатинців, вул. Валова Управління культури
Музичні історії Галичини та Верхньої Австрії 12.00 – 13.40

 

19.00 – 21.00

Пл. Ринок Духовий оркестр «Сурми Галичини», оркестр м. Перг (Австрія)
Відеомапінг (проекції історій міста у арках Ратуші) 21.00 – 23.00 Пл. Ринок Управління культури
6-8 травня
Благодійна акція «Напиши листа» 11.00 – 18.00 Вул. Валова ГО «Польова пошта»
6-9 травня
«Флюгери Львова» 10.00 – 23.00 Пл. Ринок (внутрішнє подвір’я Ратуші) МО «Дзиґа»
7 травня
Урочисті збори з нагоди Дня міста Львова 12.00 – 15.00 Пл. Ринок, 1 Управління внутрішньої політики
Міська Хода 14.00 – 15.00 год. Пл. Міцкевича- просп. Свободи – вул П. Беринди – пл. Ринок Управління культури, управління молоді сім’ї та спорту, управління освіти, управління внутрішньої політики
Оркестрові діалоги 15.30 – 17.00 Пл. Міцкевича Управління культури.

Оркестр м. Сянок (Польща),

Оркестр м. Домініковіце (Польща)

Creen Rynok 15.00 – 20.00 Пл. Старий Ринок Управління культури, Управління освіти
Спортивний острівок 15.00 – 19.00 Площа біля пам’ятника Т. Шевченку Управління молоді, сім’ї та спорту
День міста в театрі Лесі 15.00 – 22.00 Внутрішній дворик Львівського драматичний театр ім. Лесі Українки (вхід з вул. Бенедиктовича) Львівського драматичний театр ім. Лесі Українки
Фестиваль оркестрів на Сихові . Сихів Оркестр «Львівські фанфари»
Святковий концерт на пл. Ринок 16.00 – 22.00 Пл. Ринок Управління культури
Театралізоване  дійство «Мода» 21.00 – 21.30 Пл. біля ТЦ «Форум» Театр «Воскресіння»

Зазначимо, що в програмі вказані далеко не всі заплановані заходи і в ній можливі зміни та доповнення.

Творимо історію міста разом! Святкуймо разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *