На наступний рік ЗНО з іноземних мов може зазнати змін

|

Цьогоріч 15 квітня вперше проведуть апробацію тестових завдань з іноземних мов. Про це сьогодні, 28 березня, на прес-конференції розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

ЗНО

«Вперше цього року за наказом Міністерства освіти та науки буде проведена апробація нового формату ЗНО з іноземних мов. Новий формат полягає в тому, що введено аудіювання. Якщо до тепер на ЗНО писали листи чи ще щось, щоб перевірити граматику, то передбачається, що на наступні роки іноземна мова включатиме цей блок аудіювання. І для того, щоб подивитися, як це спрацює, у місті Києві, Київський, Одеській і Львівській області 16 квітня буде проведена апробація», – розповіла Лариса Середяк.

За схемою, яка була доведена Міністерством, передбачається, що всі іноземні мови (англійська, німецька, французька і іспанська) будуть проведені на рівні Б1 для учнів простих шкіл і на рівні Б2 для сцепшкіл. Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти підібрав ті школи, учні яких писатимуть цю апробацію.

Якщо оцінка з цієї апробації сподобається учневі, він має можливість зарахувати її як державну підсумкову атестацію в школі. Якщо оцінка не влаштовує, він складатиме ДПА.

Зазначимо, що ЗНО у 2016 році з іноземних мов проводитиметься ще за старою, звичною системою, тобто без аудіювання. Аудіювання запровадять на наступний рік при умові, що апробація покаже позитивний результат.

Фото: media-bar.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *