ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських Карпатах посадовець дозволив вирубати декілька сотень сосен

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили та припинили системне незаконне вирубування деревини у Карпатському регіоні Львівської області, внаслідок якого лісовому господарству завдано збитків більше ніж на 1,1 мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

вирубка

Як зясували правоохоронці, інженер одного з лісогосподарств Львівщини, не врахувавши матеріали базового лісовпорядкування та не перевіривши вік насаджень, ще у 2014 році виписав лісорубний квиток, на підставі якого в подальшому було проведено незаконну рубку майже трьохсот кубічних метрів сосни на площі лісових насаджень у понад 1 га.

Разом з тим встановлено, що проведення лісовідновних рубок у визначеному відділі лісопідприємства  у 2014 та інших роках передбачено не було. Окрім того, вік зрізаних лісових насаджень становив 89 років, у той час як вік стиглості визначеної категорії лісів для дерев породи сосна передбачає досягнення 101 і більше років.

Внаслідок таких дій спеціаліста лісовому господарству було завдано збитків на загальну суму більш ніж у 1,1 мільйона гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років та зі штрафом. Проводиться досудове розслідування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *