ОСТАННІ НОВИНИ

Бійців АТО запрошують на безкоштовну реабілітацію на Львівщині. Деталі

|

Лікувальна установа, яка абсолютно безкоштовно приймає учасників АТО розташована усього в годині їзди від обласного центру – у шахтарському містечку Соснівка  що на  Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОУ.

реабілітація

У комунальному закладі «Львівська обласна лікаря відновного лікування №3» з 1 лютого 2016 року в складі неврологічного відділення передбачено 20 ліжко-місць для надання фізичної реабілітації і психосоматичної допомоги учасникам АТО.

Однак, проблема полягає в іншому – медперсонал клініки очікував більшої активності діючих та колишніх військових. За місяць часу послугами лікарів у Соснівці встигли скористатись близько 20 демобілізованих та діючих військовослужбовців, що брали участь у бойових діях на Донбасі. Це, як кажуть, «капля у морі».

Місцевий громадський активіст Ігор Грабінський, який від початку АТО опікується потребами українських бійців, намагається привернути увагу спільноти та залучити до лікування у за реабілітаційною програмою у Соснівці якомога більше ветеранів АТО.

«Якщо ліжко-місця, призначені для ветеранів АТО, у комунальному закладі не будуть задіяні – реабілітаційну програму закриють, щоби не витрачати марно бюджетні кошти», – каже він.

«Хороша ініціатива повинна навпаки поширюватись і приносити соціальну користь. Щоб не лише хлопці ділились між собою інформацією про цей реабілітаційний центр, ми разом із медперсоналом офіційно поширили інформацію про цю програму через лікувальні установи області та військові комісаріати. Очікуємо, що бажаючих підлікуватись солдатів АТО стане більше. А враховуючи, що найближчим часом буде демобілізовано бійців четвертої хвилі мобілізації, будемо усіляко залучати до участі в реабілітаційній програмі їх».

Лікувальний курс розрахований приблизно на 14 днів. Фінансування із бюджету області є. Головний лікар Богдан Баранюк повідомив, що на один день лікування одного пацієнта-ветерана АТО виділяється близько 300 гривень: на ліки, харчування та проживання.

«Рік тому, коли обласна влада оприлюднила наказ «Про організацію надання медичної допомоги, проведення відновного лікування та реабілітаційних заходів учасникам АТО в лікувально-профілактичних закладах Львівської області», ми стали серйозно готуватись до прийому хлопців з АТО, – розповідає головний лікар Богдан Баранюк.

До слова, потрапити на лікування у цю клініку не складно. На госпіталізацію безвідмовно направляються учасники АТО за скеруванням амбулаторно- поліклінічних закладів області або військоматів за місцем реєстрації. Якщо демобілізовані бійці працюють, листки непрацездатності  відкриваються за місцем направлення. З документів при госпіталізації потрібно мати з собою паспорт та посвідчення учасника АТО.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *