ОСТАННІ НОВИНИ

«Майбутнє лісу в твоїх руках»: мешканців Львівщини закликають садити дерева

|

Сьогодні, 21 березня, в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році. Відтак мешканців Львівщини закликають долучитися до загальноукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

дерева

«Проблема збереження лісу стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. Адже, з кожним днем площа лісів зменшується. Це, насамперед, пов’язано зі зростанням чисельності населення і перетворенням лісових територій для різних людських потреб. За деякими експертними оцінками, за останні 10 тисяч років людина знищила 26 млн. кв. км лісів. Поряд з цим, ліси гинуть від пожеж, незаконної вирубки, природних катастроф, впливу комах-шкідників, хвороб та інших причин. Зменшення площ лісових масивів веде до непоправних негативних процесів, що мають глобальне значення для всієї природи і життєдіяльності всього людства», – йдеться у повідомленні департаменту.

Саме тому, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги громадськості до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем.

На Львівщині, вже котрий рік поспіль, з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі відбувається загальноукраїнська акція «Майбутнє лісі в твоїх руках». Акція стартує з 21 березня  та триватиме до 16 квітня, коли відзначають День довкілля.

Отож, департамент екології та природних ресурсів звертається до всіх мешканців Львівщини з проханням долучитися до загальноукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» і закликає садити дерева.

Фото: basan-school.at.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *