ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині проведуть фестивалі-ярмарки

|

Керівникам районів Львівщини дали доручення активізувати роботу народних домів, зокрема забезпечити проведення культурно-мистецьких заходів та покращити стан самих приміщень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

2ef6bdd3b7322450

«На сьогодні дуже важливо, щоб у кожному народному домі області щотижня проводили культурно-мистецькі заходи. Для цього необхідно залучати художні та аматорські колективи районів, які зможуть демонструвати свої таланти», – наголосив губернатор Олег Синютка.

У свою чергу директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська наголосила, що обласний департамент всіляко сприятиме і допомагатиме у цій роботі районним відділам культури. «Чимало заходів ми пропонуємо самі, приїжджаємо з колективами, майстер-класами, проводимо різні зустрічі. Окрім того, ми ініціювали акції, які передбачають безкоштовне відвідування музеїв, театрів, екскурсій у Львові для літніх людей та малозабезпечених родин», – розповіла Христина Береговська. –

Окрім того, директор департаменту запропонувала цікаву ініціативу – проведення фестивалів-ярмарків в районах області.

«Кожен район сьогодні має свою родзинку, яку можна використати для його промоції. Якщо мистецтво стане інструментом, а аграрна продукція засобом – це позитивно вплине на розвиток регіону”, – зазначила Христина Береговська.

Нагадаємо, на Львівщині налічують 1385 народних домів та 420 колективів художньої самодіяльності. До слова, торік в області відкрили 3 сучасних народних доми та провели ремонт у 130 приміщеннях.

Фото: mydim.ua

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *