ОСТАННІ НОВИНИ

Працівникам культури у Львові передбачили премій на 625 тисяч

|

Депутати Львівської міської ради затвердили програму “Про відзначення працівників культури міста Львова”, у рамках якої відзначатимуть працівників музейних закладів Львова, працівників культури та менеджерів міждисциплінарних проектів у сфері культури. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

гроші

В управлінні культури наголошують на важливості підтримки музейних працівників, адже Львів займає друге, після Києва, місце в Україні за кількістю музеїв та галерей. Сьогодні у місті діє 36 музеїв і галерей державної та комунальної власності (15 музейних закладів та 21 їх філія і відділ), понад 30 відомчих, громадських, приватних музеїв та музеїв навчальних закладів. Музейництво є однією з найбільш пріоритетних галузей міста, важливою складовою розвитку туризму завдяки різноманітності львівських музеїв та значній кількості унікальних колекцій.

«Львів – офіційна культурна столиця України. Цього року наше місто разом із містом Вроцлавом розділятиме титул Європейської столиці культури. Ці всі та багато інших успіхів – це результат роботи людей, які працюють в галузі, творчих працівників наших музеїв, театрів, бібліотек та громадських середовищ», – відзначив в.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз.

Загалом на цю програму у 2016 році виділять 150 тис. грн. А розмір премії у кожній номінації становитиме 25 тис. грн.

Так само як і відзначення музейних працівників, програма відзначення працівників культури м. Львова полягає у стимулюванні творчого підходу в діяльності працівників культури і мистецтва м. Львова, підтримці розвитку культурно-мистецьких закладів міста, впровадженні інноваційних методів роботи у галузі культури.

Основним завданням цієї Програми є заохочення та підтримка кращих працівників культури м. Львова, які проявляють професіоналізм, ініціативність, творчість та інноваційність у роботі, здійснюють систематичну, результативну й суспільно значущу роботу у галузі культури та мистецтва.

Визначатимуть працівників галузі культури за такими напрямками: театральне мистецтво; музичне мистецтво;  образотворче, хореографічне мистецтво і народна творчість; бібліотечна справа.

Лауреатами Програми можуть бути працівники установ та закладів культури, підпорядкованих управлінню культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Загалом на цю програму у 2016 році виділять 300 тис. грн. А розмір премії у кожній номінації становитиме 25 тис. грн.

Окрім цих двох програм затверджено також Програму відзначення менеджерів міждисциплінарних проектів у сфері культури, яка повинна заохочувати та підтримувати кращих менеджерів міжгалузевих проектів у сфері культури м. Львова, які проявляють ініціативність, креативність та інноваційність у роботі, беруть активну участь у культурно-мистецькому і громадському житті міста, провадять результативну й суспільно значущу роботу та здійснюють успішні приклади проектного менеджменту у галузі культури.

Загалом на цю програму у 2016 році виділять 175 тис. грн. А розмір премії у кожній номінації становитиме 25 тис. грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *