ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники «спалили» новий вид контрабандного товару

|

У зв’язку із збільшення числа ввезених електромобілів працівники митниці останнім часом почали фіксувати незаконне ввезення аксесуарів для їх зарядки. Зокрема з початку цього року працівники Львівської митниці ДФС здійснили митне оформлення 19 електромобілів, в той час як за аналогічний період минулого року – лише один. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

1

Так, сьогодні зранку, 17 березня, в зону митного контролю пункту пропуску «Шегині» (Львівська обл.) заїхав автомобіль «Ford Mondeo» під керуванням громадянина України. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про можливе переміщення ним таких товарів. У зв’язку з цим автомобіль було скеровано до поглибленого митного огляду, під час якого в багажному відділенні було виявлено товар, який відповідно до ст. 374 МК України перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України товару, а саме чотири аксесуари для зарядки електричних автомобілів. Ці товари громадянин України визнав своєю власністю і пред’явив документи, згідно з якими їх вартість становить понад 70 тисяч гривень.

Так, громадянин вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Товар вилучено. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, справу буде скеровано до суду, який і визначить покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *