ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині реорганізують службу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

|

Про створення у Львівській області єдиного «Центру екстреної медицини та медицини катастроф» йшлося сьогодні, 10 березня, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради, передає Львівський портал.

медицина катастроф

Зокрема, йдеться про реорганізацію трьох комунальних підприємств обласної ради – Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, Львівської станції швидкої медичної допомоги і Дрогобицької станції швидкої медичної допомоги – та створення єдиного закладу «Центр екстреної медицини та медицини катастроф».

Як зазначають депутати облради, об’єднання швидкої медичної допомоги та медицини катастроф в єдину систему забезпечить максимально швидкий доїзд до хворого машини, яка на час виклику перебуватиме найближче до хворого, а також надання медичної допомоги різних ступенів складності.

Водночас депутати наголошують, що реорганізація трьох діючих підприємств в жодному випадку не передбачає звільнення працівників, оскільки новостворений Центр екстреної медицини та медицини катастроф навпаки потребуватиме залучення додаткових фахівців – лікарів та медичних працівників.

Окрім того, комісія обласної ради наполягає на проведенні відкритого конкурсу на заміщення посади керівника центру, а на час проведення цього конкурсу установою управлятиме виконуючий обов’язки головного лікаря.

Відповідний проект рішення буде винесено на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Фото: www.b-port.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *