Служба безпеки не заводить справу проти екс-редакторки «Інтеру»

|

Матеріали, що є в наявності у Служби безпеки, не дають підстав порушити кримінальне провадження проти екс-шеф-редакторки телеканалу “Інтер” Марії Столярової. Про це в ефірі “5 каналу” заявила речник СБУ Олена Гітлянська.

столярова

“Служба безпеки здійснювала системний аналіз та вивчала її (Столярової) дописи в соціальних мережах, її репортажі на телебаченні як російської журналістки. Ми дамо відповідну оцінку цим репортажам, але поки що всі її висловлювання хоч і містять ознаки великої симпатії до терористичних організацій, але поки ми не знайшли прямих цитат, ознак для порушення кримінального провадження”, – зазначила вона.

Гітлянська додала, що СБУ продовжить вивчати її матеріали.

“Поки ті, що є в нас наявності, не дають нам підстав порушити кримінальне провадження”, – зазначила речниця СБУ.

Вона наголосила, що у правовій країні не можна затримувати людину, якщо немає для цього достатньо підстав.

Як відомо, Столярова опинилась у центрі скандалу після того, як вилаялась під час включення з Майдану, де відбувалось вшанування героїв Небесної сотні.

Після цього СБУ заявила, що проведе перевірку заяв Столярової, яка, крім того, зробила у соцмережах низку одіозних заяв.

Згодом у мережі розпочався флешмоб проти телеканалу «Інтер».

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про позапланову перевірку телеканалу “Інтер” через скандал із шеф-редакторкою.

24 лютого Столярову звільнили з роботи. Ввечері 24 лютого Столярову видворили за межі України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *