ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам хочуть підсунути старі ЖЕКи із вищими тарифами?

|

Переважна більшість людей не знає, що з 1 липня 2016 року усі ЖЕКи ліквідують. Дехто знає, але не розуміє хто тепер буде прибирати та доглядати за їхнім будинком. Міська влада не поспішає широко інформувати населення і причина криється в наступному. Якщо не обрати компанію-управителя самостійно, то її оберуть замість вас.

221

Але до 1 липня цього року жителі багатоквартирних будинків мають право самостійно вибрати компанію-управителя. Якщо цього не зробити – міська влада самостійно призначить управлінську компанію. Хто це буде і скільки доведеться львів’янам платити за їхні послуги – вже не буде залежати від думки мешканців. І тут люди можуть потрапити до справжньої здирницької пастки.

По-перше, при самостійному обранні управлінської компанії мешканці беруть участь у встановленні умов договору та формуванні тарифів. Натомість у призначеній місцевою владою компанії, мешканці не беруть участі у складанні умов договору та будуть змушені платити за тими тарифами, за якими скаже новий управитель.

По-друге, «призначеними» містом управителі можуть стати ті ж самі старі ЖЕКи. А від зміни назви структури якість послуг аж ніяк не покращиться.

По-третє, у новому законі чітко написано, що мешканці обирають управлінську компанію, проте можуть розірвати договір з нею у разі невиконання умов договору.  У разі ж призначення управительської компанії міською владою мешканці втрачають шанси на передчасне розривання договору. Та й взагалі, у разі не висунення претензій більшістю мешканців будинку, договорів автоматично буде пролонговано.

Детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу тут: Замість ЖЕКів – приватні управлінські компанії. Про що не розповідають львів’янам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *