ОСТАННІ НОВИНИ

Дороги Львівщини «очистилися» від російських фур. Та чи надовго?

Катерина Родак

|

Російських фур на території Львівської області і всієї України сьогодні немає. Та це не зупиняє активістів, які продовжують стерегти дороги від машин окупанта. Про це Львівському порталу в коментарі розповів один із організаторів блокування російських вантажівок на Львівщині Ігор Стефанюк.

фури1

За словами активіста, останню «партію» російських фур завернули на Львівщині учора.

«Сьогодні вже російських фур на дорогах України фактично не було, хіба що виїжджали пусті машини.  Ми ситуацію моні торимо по 10 областях України. Навіть активісти із Харкова повідомляли, що сьогодні з території Росії на кордоні не в’їжджали на територію України. У Львові ми російських фур також не бачили. Учора ми відправили у зворотному напрямку 31 машину. З вчорашнього вечора до сьогоднішнього дня  більше жодних вантажівок на російських номерах ми не бачили»,  – розповів активіст.

фури

Окрім того, на запитання кореспондента Львівського порталу про те, чи вдовольнилися активісти  офіційною тимчасовою забороною транзиту російських вантажівок в Україну, Ігор Стефанюк відповів:

«Це не те, що ми вимагали. Ми вимагаємо повністю заборонити, а не тимчасово, тому що тимчасово нас не влаштовує. Відповідно акція блокування далі продовжиться, хоча поки що не знаємо в якому форматі. Але найближчим часом усі організатори зберуться, і ми поговоримо, як воно має далі виглядати. Наша вимога в повному обсязі не виконана».

Також активіст наголосив, що український уряд вже давно мав би розглянути питання про заборону транзиту російських фур.

стефанюк«Російська сторона блокує український транспорт, українські автомобілі ще з 1 січня 2016 року. Машини блокуються, але жодної реакції зі сторони нашого уряду на  цю ситуацію не було. Відповідно, якби громадські активісти не підняли це питання, не почали блокувати, то до сьогоднішнього дня воно би було у підвішеному стані», – заявив І. Стефанюк.

Наразі активісти стоять на блокпостах і контролюють, аби російські фури вчасно виїжджали з території Львівщини.

«Ми стоїмо, тому що багато фур заїхало. Ми хочемо проконтролювати, щоб ці машини виїхали. А потім вже будемо приймати  рішення, що далі робити», – додав активіст.

До слова, на блокпостах на Львівщині російські фури стримують представники різних ГО організацій. Серед них Допомога армії України», «Варта-1», «Айдар» тощо.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні мало-помалу розпочалась акція бойкотування російських фур: першими до такого взялися на Закарпатті. Львівщина одна з перших долучилась до акції, а згодом й уся Західна Україна стала у цьому єдиною. Сьогодні до цієї акції долучилася Харківська область.

Коментарі

  1. Через такі вибрики , українським фурам заборонили проїзд РФ . Невідомо хто більше програє , як це вплине на підприємства що відправляли свої товари через паРАШУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *