ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» не приймає літаки через туман

Андрій Котенський, Львівський портал

|

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького не приймає літаки через туман. Учора було скасовано 60% рейсів, а сьогодні вранці до Львова не вилетів літак «Турецьких авіаліній» зі Стамбула. Про це свідчить онлайн-табло летовища, передає кореспондент Львівського порталу.

7

Приземлитись у Львові та вилетіти за місцем призначення не змогли пасажири з Відня, Варшави та Стамбула, і це попри те, що на злітній смузі встановлена спеціальна система (ILS CAT II), яка дозволяє садити літаки при будь-якій погоді.

«Аеропорт «Львів» стабільно працює, але погода вносить свої корективи у польоти. Сьогодні вранці без проблем вилетів пасажирський літак МАУ на Бориспіль та прийняли рейс із Києва, який прямував до Івано-Франківська. У повітрі уже знаходиться літак Люфтганзи з Мюнхена та МАУ із Хургади. Екіпажі прогноз погоди знають. У нас спостерігається затуманення та періодичні відходи туману. Тому рішення про посадку буде приймати виключно командир повітряного судна», – повідомили у прес-службі аеропорту.

Варто нагадати, що 13 жовтня 2015 року о 16:25 год. у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького стався збій у постачанні електроенергії спричинений пошкодженням лінії електромережі поза межами підприємства. В результаті цього термінал аеропорту був знеструмлений більше однієї години.

Ця обставина призвела до затримки відправлення рейсу LO764 – авіакомпанії «ЛОТ-Польські Авіалінії».

Окрім того, 12 жовтня 2015 року відбулася затримка рейсу PS34 у напрямку до Києва. Одним з факторів, які призвели до затримки, став технічний збій у роботі машини для антикригової обробки повітряних суден.

Раніше Львівський портал повідомляв, що «дерибан» державних коштів в аеропорті «Львів» продовжують «кришувати». А також те, що на летовищі не введено в експлуатацію злітно-посадкову смугу та відключили посадкові системи, які дозволяли літакам сідати у негоду. Про ці та багато інших зловживань читачі можуть прочитати в статтях Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності та Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності – 2. Як вкрасти мільйон (розслідування).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *