ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині щомісяця зростає попит на біометричні паспорти

|

За 9 місяців 2015 року в міграційних підрозділах Львівської області оформили документи на виготовлення закордонного паспорта громадянина України для виїзду за кордон 128 700 осіб. Із них 39 504 паспорти, що містять біометричні дані, 89 196 – документи без електронного носія. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДМС України у Львівській області.

біометричні паспорти

Спостерігається неухильний зріст попиту на виготовлення паспортів нового зразка. Якщо у І кварталі 2015 року таких документів було виготовлено 34 068, у ІІ кварталі – 44 616, то за три останні місяці їх кількість уже становила 50 016 паспортів. Щомісяця зростає попит на закордонні паспорти, що містять біометричні дані. Адже паспорт громадянина України для виїзду за кордон чинний 10 років, і при введенні безвізового режиму з країнами ЄС у біометричних паспортах, згідно угоди, не потрібно буде проставляти візи. Різниця у вартості біометричного паспорта, та такого, що не має електронного носія становить лише 66 грн.

Якщо на початку року із впровадженням нових видів документів і недостатньою кількістю обладнання для повноцінного задоволення попиту спостерігався ажіотаж, то зараз прийом документів на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон проходить у звичному режимі. Сьогодні у Львівській області є 24 автоматизованих робочих місця, де можна отримати таку послугу.

Цьогоріч автоматизовані робочі місця заплановано встановити ще у Червонограді та Жовкві. Уже понад місяць, як таку послугу можна отримати у Самборі.

Спрощено й процедуру подачі документів. Для оформлення закордонного паспорта особі, якій виповнилось 16 років, необхідно надати єдиний документ – паспорт громадянина України.

Фото: ua-ekonomist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *