ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочав роботу CITY-Інкубатор для реалізації ідей

|

У Львові 16 та 17 жовтня пройшла перша сесія нового проекту CITY-Інкубатор. Більше 40 амбітних львів’ян стали учасниками програми, яка не лише дає мотивацію і знання у сфері бізнесу, але й допомагає втілити у життя власні інноваційні ідеї. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

kotorye-zarabotali-100-millionov

Статистика говорить, що близько 80% новостворених проектів (чи то у комерційній сфері, чи в громадському секторі) упродовж першого року існування просто закриваються. Це притому, що стартова ідея може бути дійсно вартісною і корисною для суспільства.

Максим Коляда, координатор CITY-Інкубатору у Львові, підкреслює, що CITY-інкубатор дуже актуальний саме у наш час, адже навіть ті люди, які розпочинають з ідеї, часто не мають достатньо досвіду і йдуть шляхом власних помилок. «Це призводить до того, що їхній проект дуже швидко згорає. CITY-Інкубатор створено для того, щоб допомогти таким людям у найнебезпечніший період старту протриматись і розвинутись далі», – відзначає він.

Більше 40 мотивованих і амбітних людей записались на програму CITY-інкубатор у Львові, і вже у перший день мали змогу почути практичні поради від сім’ї Гліба і Світлани Співакових. Гліб – засновник «Співдружності соціальних підприємців», успішний бізнесмен, ідейний натхненник «Саміту у твоєму місті» та CITY-Інкубаторів. Світлана – бізнес-вумен, власник мережі, яка охоплює понад 350 фітнес-клубів у країнах Східної Європи.

«Будь-яке бачення повинне ґрунтуватись на високих моральних і духовних цінностях, – розповідає Гліб. – Принципи свободи, справедливості, рівності і відповідальності є винятково важливими. Їх потрібно зібрати разом і навчитися дотримуватись. І тільки тоді, будуючи малі бізнеси, які побудовані на цих принципах, ми зможемо невеликими кроками, але впевнено і гарантовано змінювати наше суспільство, ламати існуючу систему та розвивати державу».

Світлана Співакова акцентує на тому, що всі знання, які ти маєш, не зможуть принести користі ні тобі, ні твоїм ближнім, якщо ти не втілиш їх у проект. «На Львів зараз дивляться всі. Люди хочуть приїхати сюди, зануритися в атмосферу любові, прийняття, високої культури. Саме ми зараз можемо довести, що бути українцем – це гідність. Ми можемо впливати на цінності людей, які розгублені, які не знають, як жити далі. Але якщо бізнес не буде приносити нову культуру і змінювати життя, він не буде довговічним», – підкреслює вона.

Ціль CITY-Інкубатору – стати інструментом, який допоможе кожній людині, що є носієм ідеї, втілити цю ідею в життя. Основний акцент, безперечно, ставлять тут на ініціативі й ідеї самих учасників.

Зорян Гудзій, викладач в СITY-Інкубатор, підприємець у сфері ІТ, відзначає, що впродовж чотирьох сесій, які пройдуть до Нового року, на навчаннях за допомогою бізнес-моделювання студентам допоможуть прописати, дослідити і побачити свою ідею, після чого вони матимуть фактично «дорожню карту», як і куди рухатись.

Фото: vkurse.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *