ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудуться публічні дебати потенційних мерів: коли, де і як

|

У Львові 18 жовтня відбудуться публічні дебати кандидатів на міського голову, де виборці та журналісти зможуть задати потенційним мерам злободенні питання та послухати їх виступи. Про це сьогодні, 13 жовтня, повідомив керівник проекту «Детектор для кандидата» Левко Довган на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

дебати

Зокрема, такі дебати проводяться у семи містах у Львівській області(Дрогобич, Червоноград, Самбір, Золочів, Стрий Броди, Городок) та у самому Львові.

«Мета проекту- підвищити рівень критичного ставлення до кандидатів на посаду міських голів і сприяти формуванню раціонального вибору мешканців Львівської області. Ми даємо змогу кандидатам взяти участь у публічних дебатах і запропонувати своє бачення розвитку міст Львівщини та відповісти на запитання виборців», – каже Левко Довган.

У Львові дебати пройдуть 18 жовтня о 13.00 годині в приміщенні Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2А). Прийти на дебати зможе будь-хто охочий, окрім того наразі йде мова про онлайн-трансляцію у мережі.

За словами голови Правління Львівської ГО Комітету виборців України Соломії Саврук, запрошення на дебати отримали усі кандидати на посаду міського голови у Львові, втім відповіді не дав жоден із них.

«Усі кандидати на посаду міського голову отримали запрошення, але остаточно ще не відповіли. Якщо кандидат не візьме участь у дебатах, то ми будемо розцінювати це як те, що він робить ставки  на зовнішню рекламу і не готовий працювати відкрито з львів’янами і з містом», – заявила Соломія Саврук.

Водночас у всіх восьми містах, де реалізовується проект «Детектор для кандидата», експерти проводять  так звані фокус-групи.

«Проведення фокус-груп в різних вікових та соціальних групах у цих містах проводиться, щоб виявити найактуальніші очікування жителів, та, щоб співставити їх з передвиборчими обіцянками кандидатів на міських голів», – пояснив Левко Довган.

До слова, у семи містах Львівщини вже закінчилося проведення фокус-груп, у Львові воно ще триває.

Нагадаємо, що місцеві вибори в  Україні відбудуться 25 жовтня. Про все, що має знати кожен виборець, читайте тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *