ОСТАННІ НОВИНИ

Правники болісно сприймають судову реформу

|

Працівники юриспруденції обговорили зміни у судовій системі, які впровадить судова реформа. Зокрема, центральним питанням була заміна законності на верховенство права, передає кореспондент Львівського порталу.

sudova sustema

Сьогодні, 9 жовтня, працівники юриспруденції зібралися, щоб обговорити проблеми сучасної судової системи.

Більшість юристів зійшлися на думці, що верховенство права було закладено у фундамент ще дуже давно, але впроваджувати його без попереднього аналізу лише через нагальність проведення судової реформи – неправильно.

Також юристи переконані, що не потрібно люструвати всіх суддів. Зокрема, голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич переконаний, що наразі у судовій системі працює дуже багато відповідальних працівників, тому зайве звільняти їх лише через помилки інших.

«Не можна руйнувати те, що вже працює. Не можна люструвати усіх працівників судової системи, адже серед них є багато хороших юристів, які дуже якісно роблять свою роботу», – заявив Юркевич.

Також він переконаний, що судова реформа мусить надати судді нові повноваження, нове ставлення.

«До цього часу суддів використовували як політичний інструмент. В багатьох випадках судді не приймали правильне рішення тільки через те, що воно могло бути скасоване в інших інстанціях. Відтепер, коли замість поняття законності впроваджується верховенство права, судді будуть мати набагато більше повноважень», – переконаний Юркевич.

Також юристи зауважили, що теоретикам права потрібно частіше спілкуватися з практиками, адже є багато прецедентів, на які потрібен новий погляд.

Згідно вимог ЄС, перший етап судової реформи має відбутися до Нового року. Юристи переконані, що через таку поспішність може бути накоїно багато помилок, проте сподіваються, що з часом їм вдасться налагодити судову систему до потрібного рівня ефективності.

Фото: соціальні мережі

Коментарі

  1. Шановні судді , вам відома довіра людей до вас і ви не маєте морального права захищати свої теплі корита .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *