Зареєструвати бізнес можна буде за добу

|

Реєстрацію підприємницької діяльності можна буде оформити за добу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Уряду.

Cuceniuk

Сьогодні, 7 жовтня, на засіданні Кабміну Арсеній Яценюк заявив, що підприємницьку діяльність в Україні можна буде зареєструвати за одну добу. Він зазначив, що підписаний відповідний спільний наказ між Міністерством юстиції та Пенсійним фондом і Державною службою статистики.

Також Прем’єр дав доручення невідкладно підписати наказ між Мін’юстом і Міністерством фінансів «щодо запровадження такої ж системи реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, яку Міністерство юстиції запровадило з Мінсоцполітики і з Державною службою статистики –  Міністерством економіки».

«Державна фіскальна служба поки що пасе задніх в цьому питанні, адже до десяти днів треба було ногами протоптувати коридори ДФС, щоб зареєструвати бізнес», – заявив Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Міністерство юстиції України – один із флагманів проведення реформ із дерегуляції, переходу на електронні сервіси.

«Те, що зроблено за останніх 18 місяців Міністерством юстиції по дерегуляції, по відкриттю всіх баз даних і по спрощенню для підприємців і громадян отримання довідок, дозволів, будь-якої інформації всіх видів державного реєстру, – заслуговує на повагу», – сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Міністерство юстиції сьогодні пішло далі – буде вирішено питання щодо реєстрації підприємців. Глава Уряду нагадав, що зараз в Міністерстві юстиції реєстрація підприємницької діяльності здійснюється буквально за одну добу, але проблема залишалася в Державній службі статистики, Пенсійному фонді і Державній фіскальній службі.

«Міністерство юстиції вже підписало спільний наказ із Пенсійним фондом і з Державною службою статистики щодо того, що реєстрація підприємців в цих органах тепер буде так само здійснюватися за один день», – повідомив Глава Уряду.

«Нарешті ми дійдемо до того, що за один день можна провести реєстрацію підприємств у всіх органах державної влади», – сказав Арсеній Яценюк.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *