ОСТАННІ НОВИНИ

У садочках Львівщини створять додаткові місця для 120 малюків

|

Протягом жовтня у дитячих садках Миколаївського та Сокальського районів Львівщини відкриють нові дошкільні групи. Це дасть змогу додатково охопити дошкільною освітою 120 дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

p_60405_1_gallerybig

Як розповіла начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Ірина Сислюк,  уже 8 жовтня у Миколаєві у дошкільному навчальному закладі «Журавлик» запрацюють 4 групи. На їх капітальний ремонт використано субвенцію з обласного бюджету у сумі 350 тис. грн. Ще 400 тис. грн скерували з місцевого бюджету Миколаївської міської ради та додатково залучили 192 тис. грн.

«Приміщення груп тривалий час перебували в оренді, тому обійшовся ремонт недешево. Проте 100 дітей Миколаєва матимуть можливість здобути дошкільну освіту у якісно створеному навчальному – ігровому середовищі», – зазначила Ірина Сислюк.

Окрім цього, 15 жовтня шляхом реорганізації загальноосвітнього навчального закладу І-ІІ ступеня у селі Тудорковичі Сокальського району відкриють навчально-виховний комплекс «ЗНЗ-ДНЗ», у якому відкриється дошкільна група на 20 місць. На ремонтні роботи витрачено 85,9 тис. грн субвенції з обласного бюджету, 82,4 тис. грн з районного бюджету. Ще 9,5 тис. грн додала громада села.

Загалом від початку року  в області для дітей дошкільного віку створено 535 додаткових місць.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *