ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можна отримати медико-юридичну консультацію безкоштовно

|

Сьогодні, 5 жовтня, у Львові відкриють першу в Україні медико-юридичну клініку, яка функціонуватиме як структурний підрозділ юридичної клініки «Про боно» Львівської комерційної академії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

юрист

Сфера діяльності клініки – правові питання забезпечення прав людини в сфері охорони здоров’я. Окремим напрямом буде надання безоплатної правової допомоги в царині паліативної допомоги.

«У клініці студенти-правники, спільно зі студентами-медиками, під керівництвом викладачів надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації). Сьогодні у нас є чимало інституцій, які покликані надавати безоплатну правову допомогу. Проте родзинкою цієї новоствореної Клініки є те, що мешканці міста та області отримуватимуть допомогу саме з питань права в системі охорони здоров’я, що сприятиме захисту їхніх прав», – зазначила Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного університету імені Данила Галицького.

Відкриття клініки приурочено до 10 жовтня – Всесвітнього дня хоспісів та паліативної допомоги. Ініціатива створення клініки належить кафедрі медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право». Діяльність провадитиметься у партнерстві з Львівською комерційною академією, Лігою студентів-правників ЛКА, Комунальною 4-тою міською клінічною лікарнею, за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *