ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники «пронюхали» у автомобілі схованку з айфонами

|

Учора, 4 жовтня,  працівники Львівської митниці ДФС у пункті пропуску «Шегині – Медика» вилучили у громадянина України 5 мобільних телефонів марки «I-Phone 6». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

айфон

Так, громадянин України прямував з Республіки Польща в Україну з приватної поїздки легковим автомобілем.

Під час візуального огляду автомобіля у митників виникла підозра щодо наявності у ньому товару, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. У зв’язку з цим автомобіль було виведено зі смуги спрощеного митного контролю в спеціально відведене місце. Там у салоні автомобіля було виявлено 5 мобільних телефонів «I-Phone 6», а також наручний годинник Watch Sport 42mm Case» та  безпровідний маршрутизатор AirPort Extreme торгової марки iPhone.

Під час усного опитування громадянин не повідомив про наявність таких товарів, проте визнав себе їх власником після митного огляду.

Отже, громадянин України порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю, тобто перемістив товар, який перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.  За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товар, вартість якого буде встановлено додатково,  вилучено. Покарання визначить суд.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *